Iranul condamnă ‘ferm’ atacul cu cuţitul de la Nisa

Publicat:

Iranul a condamnat “ferm” atacul cu cuţitul care a făcut joi trei morţi într-o biserică din centrul oraşului Nisa, în sud-estul Franţei, relatează AFP, scrie agerpres.

“Condamnăm ferm atacul terorist de astăzi de la Nisa”, a scris pe Twitter ministrul iranian al afacerilor externe, Mohammad Javad Zarif.


Citește și : Egalitatea de gen mai are mult de aşteptat în Europa

“Trebuie să înlocuim acest cerc vicios care se agravează mereu – discursul urii, provocări şi violenţă – cu raţiune şi bun-simţ”, a pledat el.

Trei persoane (două femei şi un bărbat) au fost înjunghiate mortal joi dimineaţă de un tânăr într-o biserică din centrul oraşului Nisa.

“Trebuie să recunoaştem că radicalismul nu face decât să alimenteze şi mai mult radicalismul şi că pacea nu poate fi obţinută cu provocări josnice”, a adăugat el.
Preşedintele francez Emmanuel Macron a apărat ferm valorile laice şi dreptul de a ridiculiza religia, după uciderea, la 16 octombrie, în apropiere de Paris, a unui profesor francez care a arătat caricaturi cu profetul Mahomed în clasă, la un curs despre libertatea de expresie.

Citește și : Au început JIHADUL? Atac cu cuţitul la Consulatu Franţei din Jeddah; Un bărbat înarmat a fost împuşcat la Avignon!

Declaraţiile sale au declanşat manifestaţii în mai multe ţări majoritar musulmane, precum şi apeluri la boicotarea produselor franceze.

Miercuri, preşedintele iranian Hassan Rouhani a avertizat că a-l insulta pe profetul Mahomed încurajează “violenţa şi curgerea de sânge”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.