Iranul critică dezicia Poloniei de a găzdui un summit organizat de SUA

Publicat:

Ministerul iranian de Externe a convocat duminică un diplomat polonez de rang înalt pentru a critica decizia Poloniei de a găzdui un summit organizat de SUA cu scopul promovării stabilităţii în Orientul Mijlociu, cu accent pe contracararea influenţei Iranului, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit mediafax.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a anunțat vineri că Statele Unite vor organiza un summit, care va avea loc la Varșovia în perioada 13-14 februarie, care are obiectivul promovării stabilităţii în Orientul Mijlociu, inclusiv ” elementul important de a ne asigura că Iranul nu are influenţă destabilizatoare”.


Citește și : Armata israeliană a localizat şi ultimul tunel transfrontalier al Hezbollah-ului

Un oficial din cadrul Ministerului iranian de Externe i-a transmis reprezentantului Poloniei la Teheran că Iranul percepe decizia de a găzdui summitul un ca fiind “un act ostil împotriva Iranului” .

“Reprezentantul Poloniei a oferit explicații privind conferința și a susținut că aceasta nu este anti-Iran”, a informat agenția IRNA.

Vineri, ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, a criticat Polonia pentru găzduirea summitului.

“Guvernul polonez nu poate spăla rușinea: în timp ce Iranul a salvat polonezi în cel de al Doilea Război Mondial, acum aceasta găzduiește un circ anti-Iran”, a declarat Zarif.

Zarif se referea la găzduirea a cel puțin 100.000 de refugiați polonezi în timpul celui de al Doilea Război Mondial.

Relațiile între Washington și Teheran au devenit și mai tensionate după ce președintele american Donald Trump a decis în luna mai să retragă Statele Unite dintr-un acord nuclear semnat în 2015 și să reimpună sancțiunile împotriva Iranului.

Citește și : Shutdown-ul din SUA, cel mai lung din istorie

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.