Iranul denunţă închiderea conturilor de Facebook şi Instagram ale liderului suprem Ali Khamenei

Publicat:

Iranul denunţă închiderea conturilor de Facebook şi Instagram ale liderului suprem Ali Khamenei

Iranul a condamnat sâmbătă drept o încălcare a libertăţii de exprimare blocarea conturilor liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei, pe platformele Facebook şi Instagram, informează AFP.

Gigantul reţelelor sociale Meta a confirmat în februarie că l-a interzis liderului suprem iranian pe Facebook şi Instagram pentru că acesta ar fi “încălcat în mod repetat” reglementările sale privind “organizaţiile şi indivizii periculoşi”, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Bașcana de la Comrat despre discuțiile referitoare la „arestarea” sa

Blocarea acestor conturi “nu este doar o încălcare a libertăţii de exprimare”, ci şi “o insultă la adresa milioanelor de oameni care urmează poziţiile” ghidului suprem, a declarat ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian, într-un mesaj adresat site-ului de ştiri Middle East Eye, publicat sâmbătă de minister.

Ghidul suprem, aflat la putere de aproape 35 de ani, avea cinci milioane de abonaţi pe Instagram.

Închiderea conturilor a fost luată în plin război în Fâşia Gaza, în timp ce liderii iranieni sporesc mesajele de denunţare a Israelului şi de sprijinire a mişcării islamiste palestiniene Hamas.

Ayatollahul Khamenei “este cel mai proeminent susţinător al poporului oprimat din Palestina, iar imperiul Silicon Valley nu poate împiedica această voce să ajungă la opinia publică globală”, a spus Amir-Abdollahian.

Citeşte şi:  VIDEO: Șor cu datorii la oameni: „Nu s-au dat pentru cei care au stat cu „palatka” în centru…”

Instagram şi Facebook sunt printre cele mai utilizate aplicaţii din Iran, deşi ambele sunt blocate. În pofida interdicţiei impuse de guvern, liderii iranieni au conturi pe reţelele de socializare, în special pe X (fostul Twitter). Utilizatorii de internet accesează aceste platforme folosind “VPN” (reţele private virtuale) care le permit să evite cenzura.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.