Iranul denunţă un veto ‘iresponsabil’ al SUA la candidatura palestiniană la ONU

Publicat:

Iranul denunţă un veto ‘iresponsabil’ al SUA la candidatura palestiniană la ONU

Iranul a calificat vineri drept “iresponsabil” şi “neconstructiv” votul Statelor Unite care blochează candidatura palestiniană la aderarea la ONU, relatează AFP.

Douăsprezece ţări au votat joi în Consiliul de Securitate al ONU în favoarea unui proiect de rezoluţie care recomandă aderarea palestiniană deplină la ONU. Statele Unite, principalul aliat al Israelului, au folosit dreptul de veto, în timp ce Marea Britanie şi Elveţia s-au abţinut, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

Votul Washingtonului “a dezvăluit caracterul fraudulos al politicii externe americane şi poziţia sa izolată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanani.

Republica Islamică Iran, care nu recunoaşte Israelul, a făcut din sprijinul pentru cauza palestiniană un element central al politicii sale externe de la Revoluţia islamică din 1979 şi sprijină, în special, mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

Votul de joi la ONU survine în special în contextul războiului din Fâşia Gaza, declanşat de atacul Hamas asupra Israelului la 7 octombrie, atac care s-a soldat cu moartea a 1.170 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ bazat pe date oficiale israeliene.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

Ofensiva în represalii a Israelului împotriva Hamas a provocat peste 34.000 de morţi în Fâşia Gaza, majoritatea femei şi copii, a indicat, la rândul său, Ministerului Sănătăţii din teritoriul condus de Hamas.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Președinta Sandu le mulțumește jurnaliștilor care-și fac munca onest

Președinta Sandu le mulțumește jurnaliștilor care-și fac munca onest De Ziua Internațională a Libertății Presei, șefa statului Maia Sandu a publicat un mesaj de felicitare...

Drăgălin îi răspunde lui Spînu: „Procurorii sunt obligați să se autosesizeze, atunci când există suspiciuni de corupție”

Drăgălin îi răspunde lui Spînu: „Procurorii sunt obligați să se autosesizeze, atunci când există suspiciuni de corupție” Șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Drăgălin, susține că...

Unele rute de troleibuz și autobuz vor circula toată noaptea de Paști

Unele rute de troleibuz și autobuz vor circula toată noaptea de Paști Rutele municipale de troleibuz și autobuz vor circula cu program prelungit în...

Mărfuri de sute de mii confiscate la vama

Mărfuri de sute de mii confiscate la vama Un bărbat în vârstă de 52 de ani a rămas fără marfa de peste 200 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.