Iranul impune noi sancţiuni împotriva a peste 30 de persoane şi entităţi din Europa

Publicat:

Iranul a adăugat marţi pe lista de sancţiuni 13 entităţi şi persoane din Uniunea Europeană şi 23 din Franţa, Regatul Unit şi Germania, printre altele, ca răspuns la sancţiunile impuse cu o zi înainte de UE, notează AFP, potrivit agerpres.

Teheranul a adăugat “‘următoarele persoane şi entităţi din regimul UE şi Regatul Unit pe lista sa de sancţiuni, pentru sprijinirea terorismului (…), ingerinţă în afacerile interne ale ţării şi incitare la violenţă şi tulburări în Iran”, a indicat Ministerul de Externe iranian într-un comunicat dat publicităţii pe site-ul său.


Citeşte şi: Un spital din 10 a fost avariat în Ucraina în timpul războiului – Black News

Sancţiunile iraniene includ măsuri financiare şi interzicerea eliberării vizelor de intrare în ţară, potrivit ministerului.

Pe lista de sancţiuni se află mai multe companii militare, precum şi miniştri şi parlamentari din diverse ţări europene şi europarlamentari, în special ministrul francez Isabelle Rome, responsabilă cu egalitatea între bărbaţi şi femei, diversitate şi egalitatea de şanse, europarlamentarul belgian Frédérique Ries şi deputaţii germani Roderich Kiesewetter şi Renata Alt.

În Franţa, aceste măsuri îl vizează şi pe ministrul industriei, Roland Lescure, candidatul ecologist la prezidenţialele din 2022, Yannick Jadot, şi concernul din domeniul apărării Thales.

Citeşte şi: 8 milioane de ucraineni au fugit de război în toată Europa – Black News

Luni, doi miniştri iranieni şi alte 30 de persoane au fost sancţionaţi de Uniunea Europeană pentru reprimarea manifestaţiilor declanşate în Iran prin moartea, pe 16 septembrie, a tinerei Mahsa Amini.

Iranul anunţase pe 25 ianuarie o serie de sancţiuni împotriva a 25 de persoane şi entităţi din Uniunea Europeană şi nouă din Regatul Unit, ca reacţie la sancţiunile impuse de acesta din urmă cu două zile mai devreme.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.