Iranul îşi anunţă participarea la reuniunea OCI de miercuri din Arabia Saudită

Publicat:

Iranul a anunţat că va participa la reuniunea Organizaţiei de Cooperare Islamică (OCI), cel mai mare bloc politic din lumea islamică, pentru a aborda situaţia din Gaza în contextul atacului israelian şi al cererilor de evacuare imediată a mai mult de un milion de locuitori, informează EFE.

Ministrul iranian de externe, Hosein Amir Abdolahian, şi-a confirmat duminică participarea la întâlnirea “extraordinară şi urgentă” de miercuri, în oraşul saudit Yeda, unde se află sediul organizaţiei, potrivit Iran Nuances.


Citeşte şi: Ion Ceban conduce în sondajele pentru Primăria Capitalei

Teheranul a criticat dur atacurile israeliene şi a insistat că există pericolul extinderii conflictului în regiune dacă acestea nu se opresc.

Republica Islamică Iran şi Israelul sunt duşmani declaraţi, reprezintă o ameninţare existenţială reciprocă, concurează pentru hegemonie regională şi dus un război ascuns cu atacuri cibernetice, asasinate şi sabotaje.

OCI, compusă din 57 de ţări şi care include state musulmane non-arabe, precum Iranul, Afganistanul şi Pakistanul, a condamnat deja “agresiunea împotriva Fâşiei Gaza” şi făcut Israelul responsabil de omiterea rezoluţiilor internaţionale legate de conflictul palestinian-israelian.

Citeşte şi: Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

De asemenea, organizaţia a respins ”cererile puterii ocupante de deplasare forţată a poporului palestinian”, referindu-se la ultimatumul de 24 de ore – care a fost apoi extins – pe care armata israeliană l-a dat pentru a evacua nordul Fâşiei Gaza.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.