Iranul respinge ‘acuzaţiile nefondate’ ale prim-ministrului libanez demisionar

Publicat:

Ministerul de Externe iranian a respins sâmbătă “acuzaţiile nefondate” împotriva Iranului lansate de prim-ministrul libanez demisionar Saad Hariri, informează AFP. 

Aflat în prezent în Arabia Saudită, Hariri şi-a anunţat în cursul zilei demisia, spre surpriza generală, acuzând mişcarea armată Hezbollah şi aliatul său iranian că exercită supremaţia asupra Libanului şi afirmând că viaţa sa este în pericol.


Hariri a mai acuzat Teheranul că “a creat un stat în stat” în Liban şi că vrea “să aibă ultimul cuvânt în afacerile” interne.

“Repetarea acuzaţiilor nefondate (…) împotriva Iranului (…) demonstrează că această demisie face parte dintr-un nou scenariu pentru a crea tensiuni în Liban şi în regiune”, a declarat purtătorul cuvânt al MAE iranian, Bahram Ghassemi, care “a respins totodată orice amestec în afacerile interne ale Libanului”.

“Demisia subită a domnului Hariri şi anunţarea acesteia dintr-o ţară terţă sunt nu doar regretabile şi surprinzătoare, dar arată că (Hariri – n.r.) joacă pe un teren imaginat de aceia care nu vor binele regiunii (…), iar singurul învingător al acestui joc este regimul sionist (…), nu ţările arabe şi islamice”, a adăugat Ghassemi.

În opinia sa, “odată cu sfârşitul apropiat al Daesh (acronimul în arabă pentru gruparea teroristă Statul Islamic, SI – n.r.) în anumite ţări din regiune, a venit timpul (…) să reparăm stricăciunile provocate de teroriştii creaţi de Statele Unite şi de aliaţii lor regionali”.

AFP aminteşte că Iranul este principalul rival regional al Arabiei Saudite, aliată a SUA. Cele două ţări susţin tabere opuse în principalele conflicte din Orientul Mijlociu: în Siria şi în Yemen.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.