X

Irina Hansen, blonda din România care vrea să fie primar la Las Vegas

Irina Hansen, blonda din România care vrea să fie primar la Las Vegas

Irina Hansen, o româncă stabilită în Statele Unite de la vârsta de doi ani, și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar al orașului Las Vegas. Alegerile vor avea loc pe 11 iunie, iar Hansen se confruntă cu 13 contracandidați, inclusiv consiliera locală Victoria Seaman și fosta congresmană Shelley Berkley.

Irina Hansen și-a lansat campania în toamna anului 2023, promițând să aducă o nouă perspectivă în administrația orașului, potrivit stiripesurse.

Citeşte şi : Pandemia covid-19 a scăzut speranţa de viaţă cu aproape doi ani în perioada 2019-2021

Dacă niciunul dintre candidați nu va obține peste 50% din voturi în primul tur, un al doilea tur de scrutin este programat pentru 5 noiembrie.

Candidatura Irinei Hansen reprezintă o oportunitate semnificativă pentru comunitatea românească din Statele Unite și pentru diversitatea în politică. Hansen, cunoscută pentru implicarea sa în problemele comunitare și pentru o abordare inovatoare, speră să câștige încrederea alegătorilor din Las Vegas și să devină prima româncă primar al acestui oraș iconic.

Irina Hansen a vorbit recent, într-un interviu acordat publicației Adevărul, despre cum a fost drumul către succes.

„A fost foarte dificil. Am muncit mult. Iubesc acest pământ al oportunităților. Succesul depinde și de cât de mult ești dispus să muncești și de câtă determinare, motivare și perseveranță ai. Ca să ai succes trebuie să te ridici după ce cazi. Nu cred în mentalitatea de victimă. Putem să cădem, dar trebuie să ne ridicăm mereu. Cerul e limita. Așa gândesc și acționez eu, țintind către imposibil. Întotdeauna caut provocările ce mă scot din zona de confort și mă ajută să cresc”, a declarat românca.

De ce a luat decizia de a candida la Primăria Las Vegas

„Decizia de a candida a venit din credința mea. Am realizat că toleranța și pasivitatea față de diferite aspecte ale societății noastre ce erodau supremația lui Dumnezeu în această lume, reprezentau un păcat. Iar credința mea în Dumnezeu m-a făcut să iau atitudine și să îmi doresc să schimb ceva în Las Vegas.

Vreau să arăt iubire și compasiune față de toți cei din jurul nostru și să aduc schimbare și transformări pozitive în societatea noastră”, a explicat Irina Hansen.

Ce planuri și proiecte are pentru Las Vegas

„În primul rând, sunt decisă să repar economia stricată, să reduc prețurile și să reduc de asemenea costurile astfel încât ca familiile cu probleme să aibă vieți demne.

Țintesc să atrag industrii emergente și noi în Las Vegas și să elimin practicile birocratice ce nu sunt necesare. Susțin de asemenea venituri mai mari pentru angajați. E foarte important și ca angajații să fie foarte bine pregătiți, astfel vor fi beneficii pentru toți.

Vreau să am de asemenea o abordare empatică și eficientă față de o mare problemă socială: criza persoanelor fără adăpost. Pentru a ajuta numeroasele persoane fără adăpost din Las Vegas, mă voi asigura ca aceștia să aibă acces la necesitățile de bază, precum un adăpost, hrană și sistem medical, alături de cursuri de calificare, programe de angajare și resurse pentru tratamente mentale și împotriva dependenței de droguri. Intenționez să înființez un birou special pentru a îi ajuta pe oamenii fără adăpost.

Voi face o analiză strictă și clară a bugetelor, astfel încât banul public să fie cheltuit eficient, iar corupția și comportamentele lipsite de etică să fie eliminate din Primăria Las Vegas”, a mai spus sursa citată pentru Adevărul.

Cine este Irina Hansen

Irina Hansen s-a născut la Timișoara, dar a emigrat împreună cu familia sa în Statele Unite, „pentru a scăpa de conducerea opresivă a unui dictator comunist. Ea a crescut în Yorba Linda, California, alături de cei 11 frați ai săi”, se arată pe site-ul de campanie al acesteia.

Citeşte şi : Parlicov: Gazul rusesc ar putea ajunge în R.Moldova prin Turcia și prin gazoductul transbalcanic în regim revers

Hansen se declară conservatoare, iar programul ei electoral promite o creștere economică durabilă, asigurarea siguranței orașului și găsirea unei soluții la criza de persoane fără adăpost.

„Irina crede că, sub conducerea ei, va putea crea o creștere economică durabilă în Las Vegas și va restabili încrederea poporului în oficialii aleși. S-a săturat de oameni care fac promisiuni goale pentru a fi aleși, ceea ce s-a transformat în inactivitate și mulțumire”, se arată în comunicatul care anunță candidatura româncei la funcția de primar.

Ea trăiește în Las Vegas încă din 1998, iar din 2005 a intrat în afacerile imobiliare. Românca este membru al Asociației Agenților Imobiliari din Las Vegas, Asociației Naționale a Agenților Imobiliari și a Consiliului Residential Real Estate, iar în urmă cu patru ani a înființat Prestige Salon and Spa.

Tags: Irina Hansen
Diverse