X

Irina Vlah se pregătește să-și lanseze propria carte

Fostul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah lansează propria sa carte, intitulată „Profesia mea – politician”. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook.  Irina Vlah a menționat că a scris cartea timp de doi ani și în ea „vorbește lumii în mod sincer și deschis” despre profesia sa.

Prezentarea oficială a cărții va avea loc la data de 11 septembrie.

Citeşte şi: Ruşii au provocat daune majore în zona portului Ismail

Irina Vlah a intrat în politică în 2005, devenind deputat în parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Comuniştilor (PCRM). Vladimir Voronin a solicitat personal admiterea Irinei Vlah în partid.

În 2014, ea a părăsit fracţiunea, acuzând comuniştii că colaborează cu partide pro-europene. În 2015, ea a părăsit PCRM.

La alegerile başcanului din 2015, ea a candidat independent, dar cu sprijinul puternic al Rusiei şi al Partidului Socialiştilor (PSRM). Sloganul ei de campanie a fost „Împreună cu Rusia!”.

După înfrângerea lui Igor Dodon la alegerile prezidenţiale, a încetat cooperarea cu PSRM. În ultimele luni în calitate de başcan, a colaborat cu Partidul pentru dezvoltarea şi consolidarea Moldovei şi a participat şi la congresul formaţiunii.

Citește și : Maia Sandu le cere moldovenilor din Olanda să se întoarcă acasă

Totodată, ea a declarat că nu se alătură partidului, dar rămâne în politică şi va vorbi despre „noul ei proiect în septembrie”.

Irina Vlah nu-şi ascunde intenţia de a candida la preşedinţia Republicii Moldova în 2024.

Tags: başcanigor dodonIrina VlahPCRMPSRM
Categorii: PoliticăȘtirile zilei