Israel : Curtea Supremă suspendă un plan guvernamental privind expulzarea migranților africani

Publicat:

Curtea Supremă din Israel a suspendat un plan guvernamental care prevede expulzarea în curând a mii de migranţi africani intraţi ilegal în ţară, relatează joi AFP, conform agerpres.

Instanţa, sesizată de organizaţii pentru apărarea drepturilor migranţilor, a decis suspendarea planului până pe 26 martie, dând statului termen până la acea dată să furnizeze argumentele legale pe care se bazează acest plan.


Citește și : Donald Trump : ‘Se pare’ că Rusia s-a aflat în spatele otrăvirii agentului Skripal

Guvernul premierului Benjamin Netanyahu intenţionează să expulzeze mii de eritreeni şi de sudanezi care au intrat ilegal în ţară şi care nu au cereri de azil în curs de procesare.

În cadrul planului, ei trebuiau să aleagă: fie să plece până la începutul lunii aprilie – în ţara lor de origine sau într-o ţară terţă – fie să meargă la închisoare pe o perioadă nedeterminată.

Planul se referea în faza iniţială la bărbaţii singuri care nu au depus o cerere de azil sau a căror cerere a fost respinsă.

‘Am dat un ordin provizoriu care interzice (statului) expulzarea migranţilor ilegali într-o ţară terţă’ în cadrul planului guvernamental, a afirmat Curtea Supremă.

Planul guvernului israelian a fost extrem de criticat, inclusiv de către Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, dar şi de supravieţuitori ai Holocaustului din Israel.

Citește și : Rusia nu a dezvoltat niciodată programe de arme chimice ‘Noviciok’ (Serghei Riabkov)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.