Israel a decis să îşi amâne candidatura pentru un loc în Consiliul de Securitate al ONU

Publicat:

Israelul s-a retras din cursa pentru un loc nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, relatează dpa, potrivit agerpres.

“După consultări cu partenerii noştri, inclusiv cu prietenii noştri buni, statul Israel a decis să îşi amâne candidatura”, a transmis vineri, într-o declaraţie, misiunea Israelului la Naţiunile Unite.


Citește și : Putin va asista la meciul de deschidere de la Cupa Mondială de fotbal, Rusia – Arabia Saudită

Retragerea Israelului lasă doar Germania şi Belgia ca ţări candidate pentru cele două locuri alocate grupului statelor vest-europene şi altora. Mandatele încep în 2019 şi durează doi ani.

Consiliul de Securitate al ONU are cinci membri permanenţi – China, Franţa, Rusia, Marea Britanie şi SUA – şi 10 membri nepermanenţi ale căror locuri sunt împărţite între blocuri regionale.

Cinci dintre locurile nepermanente urmează a fi schimbate în acest an, iar Adunarea Generală a ONU va organiza un scrutin luna viitoare pentru a decide ce ţări vor fi primite.

Citește și : SUA vor pune capăt Statutului de Protecţie Temporară în cazul Hondurasului

La acest scrutin, unul din cele cinci locuri trebuie să revină Africii, altul este pentru Asia-Pacific, unul pentru America Latină şi Caraibe şi două pentru statele Europei Occidentale şi altele.

Conducerea Autorităţii Palestiniene a dus o campanie pentru a se asigura de sprijinul statelor arabe şi al altor aliaţi pentru a bloca încercarea Israelului de a obţine în loc nepermanent la votul din Adunarea Generală.

Israelul nu a deţinut niciodată un loc în Consiliul de Securitate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.