Israel extrădează în Australia o femeie acuzată de pedofilie

Publicat:

Israelul a extrădat-o luni către Australia pe Malka Leifer, o fostă directoare de şcoală evreiască ultraortodoxă acuzată că a abuzat sexual mai multe dintre elevele sale în această ţară, a anunţat Ministerul Justiţiei, citat de France Presse, potrivit agerpres.

Într-un comunicat, ministerul “a confirmat expulzarea” după ce presa israeliană a anunţat că Leifer, cetăţean israelian, s-a urcat într-un avion cu destinaţia Australia luni dimineaţă devreme.


Citeşte şi: Australia aprobă vaccinul Pfizer-BioNTech

Potrivit presei australiene, ea se confruntă cu 74 capete de acuzare legate de abuz sexual asupra unor tinere, în perioada 2004-2008, mai întâi ca profesoară şi apoi în calitate de directoare.

Extrădarea are loc cu câteva ore înainte de suspendarea zborurilor internaţionale către şi dinspre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, ca parte a noilor măsuri sanitare vizând limitarea răspândirii variantelor de coronavirus.

Leifer a fugit din Australia în 2008, după ce o fostă elevă a depus o plângere împotriva ei.

Potrivit media israeliene, ea locuia cu familia în colonia israeliană Immanuel din nordul Cisiordaniei ocupate.

Leifer a fost arestată în 2018.

Israelul a autorizat extrădarea la mijlocul lunii decembrie după ce Curtea Supremă a Israelului a respins apelul lui Leifer, punând capăt unei bătălii judiciare de şase ani.

Citeşte şi: Israelul îşi deschide ambasadă în Emiratele Arabe Unite

“După mulţi ani, după o încercare abjectă de a se preface bolnavă mintal şi în lumina hotărârii Curţii Supreme, este datoria noastră morală să autorizăm ca ea să fie urmărită penal”, a declarat ministrul de atunci al justiţiei, Avi Nissenkorn.

Cazul a provocat tensiuni între Israel şi Australia, două ţări aliate, în contextul în care guvernul australian a acuzat în trecut autorităţile israeliene că tergiversează cazul, scrie dpa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.