Israel: Soția lui Netanyahu, în faţa justiţiei pentru fraudă

Publicat:

Procesul soţiei premierului israelian Benjamin Netanyahu a început duminică în faţa unui tribunal israelian, unde Sara Netanyahu este acuzată că a fraudat aproape 100.000 de dolari din fonduri publice, comandând meniuri pregătite la restaurant, deşi reşedinţa oficială dispunea de un bucătar, relatează dpa şi AFP, scrie Agerpres.

Sara Netanyahu a asistat duminică la prima audiere în tribunalul de primă instanţă de la Ierusalim, care urmează să decidă dacă acest caz va fi judecat de trei magistraţi, în loc de unul singur, dată fiind ‘sensibilitatea publică’ a dosarului.


Citește și : Focuri de armă în cartierul Champs-Elysees din Paris : Doi bărbaţi au fost grav răniţi

Procesul, care fusese amânat deja în iulie şi se aşteaptă să dureze mai multe luni, a primit rapid o nouă amânare, pentru 13 noiembrie, încă din debutul şedinţei.

Sara Netanyahu este acuzată că ar fi declarat în mod fals că reşedinţa prim-ministrului nu avea un bucătar cu normă întreagă şi că s-a folosit de acest neadevăr pentru a cheltui peste 350.000 de şekeli (96.000 de dolari) din fonduri publice pentru meniuri pregătite la restaurante, între lunile septembrie 2010 şi martie 2013.

Ezra Saidoff, fost director general adjunct la biroul premierului, este inculpat pentru acuzaţii similare.

În Israel, legea interzice ca reşedinţa premierului să recurgă la catering dacă există un bucătar angajat.

Citește și : Cutremur în Haiti: Cel puțin 11 morți și peste 100 de răniți

Procesul este cea mai recentă etapă din seria de cazuri de corupţie prezumtivă care vizează cuplul Netanyahu şi pe care cei doi o consideră o tentativă ‘absurdă’ de a-i discredita.

Stilul de viaţă al Sarei Netanyahu constituie de multă vreme un subiect în presa israeliană, care a relatat despre acuzaţii de abuz faţă de personalul reşedinţei şi chiar faţă de premier.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.