Israelul a interceptat mai multe drone lansate de Hezbollah, dar una a căzut în nordul ţării

Publicat:

Israelul a interceptat mai multe drone lansate de Hezbollah, dar una a căzut în nordul ţării

Sistemele israeliene de apărare aeriană au interceptat luni dimineaţa mai multe drone lansate de miliţia şiită Hezbollah din Liban, una reuşind să cadă în vecinătatea kibutzului Ayelet HaShahar, la aproximativ zece kilometri de graniţă, informează EFE, potrivit stiripesurse.ro.

Conform unui comunicat al armatei israeliene,”în urma căderii în zonă (a unei drone – n.r.), un ofiţer şi un soldat ai forţelor armate au fost răniţi uşor”. Cei doi au fost transportaţi la un spital pentru a primi tratament, iar pompierii s-au deplasat la locul impactului pentru a încerca să stingă incendiul provocat de căderea dronei.


Citeşte şi: Phenianul a transferat 250 de lansatoare de rachetă la frontiera intercoreeană – Stiripesurse.md

Hezbollah a revendicat atacul, despre care a spus că a vizat “noul cartier general al Diviziei 91 al armatei” din Ayelet.

Gruparea şiită pro-iraniană a susţinut că lansarea dronelor a avut loc ca răspuns la atacurile israeliene asupra Bazouriye şi Deir Seryan, în care doi luptători au fost ucişi, în timp duminică noaptea Hezbollah a anunţat moartea altor doi luptători în atacuri israeliene mai departe de graniţă, unul dintre ele la Louaizeh, la doar 12 kilometri de Beirut.

Israelul a interceptat mai multe drone lansate de Hezbollah, dar una a căzut în nordul ţării

Din octombrie, schimburi de focuri constante au loc între armata israeliană şi miliţia libaneză Hezbollah, ducând relaţiile dintre cele două ţări la cel mai înalt vârf de tensiune din 2006. Tensiunile riscă să se transforme într-un război pe mai multe fronturi, cu implicarea Iranului, după bombardamentul israelian de la Beirut săptămâna trecută, care a ucis un lider militar al Hezbollah, şi asasinarea la Teheran a liderului politic al Hamas.

În urma schimburilor de focuri între cele două părţi şi-au pierdut viaţa cel puţin 586 de persoane, majoritatea de partea libaneză şi din rândurile Hezbollah, care a confirmat 359 de victime în rândul luptătorilor şi a comandanţilor său, unii în Siria. În Israel, 47 de persoane au murit în nord, 22 de soldaţi şi 25 de civili, dintre care 12 minori şi adolescenţi în urma căderii unui proiectil în timp ce jucau fotbal în oraşul druz Majdal Shams de pe Înălţimile Golan, ocupate şi anexate de Israel. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OMS ia în calcul convocarea unui comitet de urgenţă privind mpox

OMS ia în calcul convocarea unui comitet de urgenţă privind mpox Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a afirmat duminică că are în...

Blinken avertizează cu privire la un atac iminent din partea Iranului şi Hezbollah asupra Israelului

Blinken avertizează cu privire la un atac iminent din partea Iranului şi Hezbollah asupra Israelului Secretarul de stat american Antony Blinken le-a spus duminică omologilor...

Mii de litri de alcool etilic depistate în capitală

Mii de litri de alcool etilic depistate în capitală Oamenii legii au depistat în casa unui bărbat din Chișinău peste 2000 de litri de alcool...

CNAM anunţă venituri de circa 7,5 miliarde de lei

CNAM anunţă venituri de circa 7,5 miliarde de lei Compania Naţională de Asigurări în Medicină a anunțat că a acumulat de la începutul anului curent,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.