X

Israelul acuză Hamas că folosește spitalele ca parte a mașinii sale de război

Forțele de apărare israeliene (IDF) au acuzat Hamas că „exploatează sistematic spitalele” ca parte a mașinii sale de război, scrie BBC.

Purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, a spus că Israelul lovește „pe baza informațiilor” și în conformitate cu dreptul internațional, adăugând: „Nu dorim să lovim spitale și ambulanțe”.

Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

El a vorbit despre „bastioane Hamas” sub, în interiorul și în jurul a trei spitale din Gaza.

Hagari a declarat că spitalul Al-Shifa, cel mai mare din orașul Gaza, se află deasupra unui centru de comandă și control al Hamas.

De asemenea, el a prezentat înregistrări video cu ceea ce el a spus că a fost deschiderea unui tunel la spitalul Sheikh Hamad din Gaza. Alte imagini, potrivit acestuia, arată luptători Hamas trăgând asupra soldaților IDF din interiorul spitalului.

Hagari a mai spus că un alt spital din nordul Gaza a fost folosit ca sediu operațional. El a precizat că spitalul a fost construit deasupra unui „oraș subteran” format din rețele de tuneluri.

Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

Israelul a fost criticat în ultima perioadă pentru presupusele lovituri asupra sau în apropierea infrastructurii medicale din Gaza.

Tags: GazahamasIDFisraelrazboi
Categorii: ExterneȘtirile zilei