Israelul atenţionează asupra dezvoltării de arme nucleare de către Iran

Publicat:

Israelul atenţionează asupra dezvoltării de arme nucleare de către Iran

Preşedintele Israelului, Isaac Herzog, a atenţionat asupra dezvoltării de arme nucleare de către Iran, informează luni dpa, potrivit stiripesurse.ro.

Într-un interviu pentru cotidianul de largă circulaţie Bild şi alte media ale grupului Axel Springer, acordat la reşedinţa sa oficială de la Ierusalim, Herzog a spus: “În mod clar, cea mai mare ameninţare la adresa stabilităţii din lume este dorinţa Iranului de a avea bomba” nucleară.


Citeşte şi: Rachete trase din Irak către baza coaliţiei antijihadiste din Siria – Stiripesurse.md

În faţa acestui pericol, preşedintele Israelului a îndemnat lumea liberă să acţioneze împreună şi “să lupte dacă va fi necesar”. El a atenţionat de asemenea împotriva unei politici de conciliere faţă de Iran.

Israelul atenţionează asupra dezvoltării de arme nucleare de către Iran

Fără a se referi la atacul de vineri asupra unor ţinte militare în Iran, care a fost atribuit Israelului, Herzog a dat asigurări că ţara sa a acţionat “în mod responsabil” şi a depus eforturi pentru pace şi stabilitate. În “jocul de şah al lumii politice” este adesea important să “acţionezi responsabil şi cu reţinere”, a spus Herzog. “Aceasta am făcut noi pe parcursul crizei”, a adăugat el.

Israelul nu a comentat încă în mod public asupra bombardamentelor de vineri. “Cred că cel mai bun lucru ar fi ca aceasta să rămână neclar pentru toată lumea”, a spus preşedintele israelian.

Iranul a minimalizat atacul de lângă Isfahan. Potrivit informaţiilor din media iraniene, acesta a fost un atac de răzbunare la atacul masiv de acum o săptămână, cu rachete şi drone, al Iranului asupra Israelului, atac care a fost precedat de un bombardament atribuit Israelului asupra unei anexe consulare a ambasadei iraniene din capitala siriană Damasc. Doi generali iranieni şi alţi trei angajaţi ai consulatului au fost ucişi în acel atac, atribuit Israelului.

Potrivit Bild, preşedintele statului israelian a manifestat scepticism cu privire la mai multe sancţiuni împotriva Iranului. “Până la urmă, nu ar trebui să fim proşti sau naivi”, a spus el.

Israelul atenţionează asupra dezvoltării de arme nucleare de către Iran

Iranul lucrează neobosit împotriva civilizaţiei occidentale şi caută să-şi extindă influenţa în regiune, a spus Herzog. El răspândeşte teroare şi ură peste tot în lume, a subliniat Herzog. “Ar trebui să fim foarte atenţi asupra acestui lucru”, a declarat el.

El a atras de asemenea atenţia asupra miilor de civili nevinovaţi care au fost ucişi de drone iraniene în Ucraina.

Herzog i-a îndemnat pe europeni să conştientizeze în sfârşit “adevărata ameninţare la adresa stabilităţii în lume” pe care o reprezintă “imperiul răului” condus de Iran. Împotriva acestuia trebuie să lupte coaliţia existentă a NATO, a spus preşedintele israelian, citat de Bild. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O nouă plângere pentru agresiune sexuală, depusă împotriva rapperului P. Diddy

O nouă plângere pentru agresiune sexuală, depusă împotriva rapperului P. Diddy O nouă plângere pentru agresiune sexuală a fost depusă împotriva rapperului american Sean ''Diddy''...

Numărul americanilor care consumă ‘iarbă’ îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool

Numărul americanilor care consumă 'iarbă' îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool Numărul americanilor care consumă canabis zilnic l-a depăşit,...

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă Administrația Președinției Cehe a comunicat că este necesară ținerea sub observație pentru...

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical datorită unei tehnici...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.