Israelul construieşte locuinţe noi în Cisiordania: 700 pentru palestinieni şi 6000 pentru coloniştii evrei!

Publicat:

Israelul a aprobat construcţia a 700 de locuinţe pentru palestinieni şi a 6.000 de locuinţe pentru colonişti israelieni într-o zonă din Cisiordania ocupată aflată sub controlul său, a anunţat miercuri un oficial guvernamental israelian, relatează DPA şi AFP, potrivit agerpres.

Aprobarea dată de guvernul israelian pentru construcţia de locuinţe palestiniene este neobişnuită pentru această regiune, cunoscută sub denumirea de Zona C şi care include majoritatea coloniilor israeliene din Cisiordania şi se află sub controlul deplin al Israelului.


Citeşte şi: Un autobuz plin cu oameni a explodat în Afganistan. Sunt cel puţin 30 de morţi!

Vorbind sub protecţia anonimatului, oficialul israelian a confirmat că autorizaţia a fost dată marţi de cabinetul de securitate, înaintea vizitei aşteptate din această săptămână a ginerelui şi consilierului preşedintelui american Donald Trump, Jared Kushner, care pregăteşte o iniţiativă diplomatică în vederea reglementării conflictului israeliano-palestinian.

Palestinienii au respins planul de pace al SUA, care s-a concentrat la început pe chestiuni economice, ei susţinând că problemele politice ar trebui rezolvate mai întâi.

“Cabinetul (de securitate) a aprobat în unanimitate 700 de locuinţe pentru palestinieni şi 6.000 pentru israeliene în Zona C”, a afirmat oficialul, care nu a precizat dacă este vorba de construcţii noi sau dacă unele locuinţe vor primi retroactiv autorizaţie.

Israelul le acordă rar permise de construcţie palestinienilor în această zonă care reprezintă peste 60% din Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat care, în teorie, ar face parte dintr-un viitor stat palestinian în cadrul aşa-numitei soluţii cu două state.

Dimpotrivă, Israelul demolează deseori clădiri palestiniene pe care le consideră ca fiind ilegale în Cisiordania ocupată.

Autorizaţia, deşi restrânsă şi dezechilibrată în proporţia construcţiilor aprobate în colonii, i-ar putea permite premierului israelian Benjamin Netanyahu să afirme că face eforturi în vederea iniţiativei diplomaţiei americane.

Citeşte şi: Grecia adoptă reduceri fiscale pentru populaţie

Detaliile privind vizita aşteptată în această săptămână în Orientul Mijlociu a lui Kushner nu sunt cunoscute încă. În mai, el a declarat că planul său nu va menţiona soluţia existenţei a două state deoarece, în opinia sa, “acest lucru înseamnă ceva pentru israelieni şi altceva pentru palestinieni”.

Israelul a cucerit Cisiordania, Fâşia Gaza, o parte din Înălţimile Golan şi Ierusalimul de Est în Războiul de Şase Zile din 1967.

Peste 600.000 de colonişti israelieni locuiesc acum în Cisiordania şi Ierusalimul de Est.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.