Israelul este sigur că americanii îşi vor păstra politica de sancţiuni împotriva Iranului

Publicat:

Nu va fi “nicio schimbare în politica americană a sancţiunilor împotriva Iranului”, a declarat joi ministrul israelian al finanţelor, afirmând că s-a convins de acest lucru în urma unei întrevederi cu un alt responsabil american, informează AFP, potrivit agerpres.

În urma unei întrevederi cu subsecretara americană pentru finanţe, Sigal Mandelker, la Tel Aviv, ministrul israelian Moshe Kahlon a notat pe contul său de Twitter că a primit asigurarea că nu va exista nicio modificare a politicii SUA faţă de Iran, “contrar a ceea ce relatează unele mass-media”.


Citește și : Veste bună pentru Chişinău: Rusia ÎŞI RETRAGE arsenalul sovietic din Transnistria

Tensiunile dintre Washington şi Teheran sunt exacerbate după retragerea unilaterală a SUA, în mai 2018, din acordul internaţional asupra programului nuclear iranian, urmată de restabilirea sancţiunilor americane împotriva Iranului.

Preşedintele american Donald Trump nu a exclus miercuri o eventuală îmblânzire a sancţiunilor la adresa Teheranului, pentru a deschide o cale spre o întrevedere cu omologul său iranian Hassan Rouhani. “Totul este posibil”, declara el la începutul săptămânii trecute, întrebat cu privire la o întrevedere în tete-a-tete la New York, la sfârşitul lui septembrie, în marja Adunării Generale a ONU.

Întrebat în mod concret în Biroul Oval, miercuri, cu privire la o ridicare parţiale a sancţiunilor, condiţie sine qua non pusă de Teheran pentru a lua în calcul o întrevedere la vârf, Trump s-a arătat extrem de evaziv. “Vom vedea, vom vedea…”, s-a rezumat să răspundă preşedintele american.

Potrivit agenţiei Bloomberg, Trump a evocat recent în mod deschis, în timpul unei reuniuni la Casa Albă, ipoteza unei îmblânziri a sancţiunilor în schimbul unei întrevedere faţă în faţă cu Hassan Rouhani. Ideea a fost susţinută de secretarul american de finanţe, Steven Mnuchin, dar contestată cu forţă de consilierul său pentru securitate naţională, John Bolton, destituit între timp.

Citeşte şi: Preşedintele Adunării Generale din Franţa, INCULPAT într-un caz de corupţie

Israelul, care consideră Iranul şi programul său nuclear o ameninţare la adresa securităţii sale şi a celei din Orientul Mijlociu, vede cu ochi răi orice apropiere a puterilor occidentale de Teheran.

“Este un moment prost să discutăm cu Iranul”, i-a spus premierul israelian Benjamin Netanyahu preşedintelui francez Emmanuel Macron, în timpul unei convorbiri telefonice după summitul G7 de la Biarritz, în sudul Franţei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac Peste două săptămâni, Parisul...

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale Republica Moldova va cheltui circa 306 milioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.