Israelul i-a interzis ministrului palestinian al educaţiei o vizită la o școală din Ierusalimul de Est

Publicat:

Israelul i-a interzis luni ministrului palestinian al educaţiei, Sabri Saidam, să viziteze o şcoală din Ierusalimul de Est, ocupat şi anexat de Israel, au anunţat surse oficiale, relatează AFP.

Sabri Saidam ar fi trebuit să meargă la o şcoală din Oraşul Vechi, însă a fost blocat la intrare de agenţi de securitate israelieni, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului palestinian, Sadiq al-Khadour, adăugând că este a treia oară când se întâmplă asta, conform agerpres.


Ministrul palestinian al turismului, Rula Maaya, făcea şi el parte din delegaţie, potrivit presei oficiale palestiniene.

Citește și : Controverse privind presupusa plagiere a piesei ce va reprezenta Portugalia la ediţia Eurovision 2018

Ministrul israelian al securităţii interne, Gilad Erdan, a confirmat într-un comunicat că a interzis vizita.

El a invocat “prerogativele sale care îi permit să interzică orice activitate politică oficială a Autorităţii Palestiniene în teritoriile aflate sub suveranitatea statului Israel”, se arată în comunicat.

“Lupta pentru suveranitatea noastră în Ierusalim nu s-a terminat. Autoritatea Palestiniană şi alte elemente încearcă să o slăbească”, a mai spus el.

Israelul a ocupat în 1967 Ierusalimul de Est, partea palestiniană a oraşului, pe care apoi l-a anexat. Comunitatea internaţională respinge anexarea şi consideră Ierusalimul de Est drept teritoriu ocupat.

Palestinienii consideră Ierusalimul de Est cucerit şi anexat de Israel drept capitală a viitorului stat la care aspiră ei. Însă autorităţile israeliene, care controlează accesul în Ierusalim, interzic orice activitate în numele Autorităţii palestiniene în Ierusalimul de Est.

Multe şcoli din Ierusalimul de Est refuză să aplice programa şcolară impusă de Israel şi continuă să se considere palestiniene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.