Israelul reia bombardamentele în Siria

Publicat:

Israelul a efectuat bombardamente în Siria în apropiere de Damasc ‘ca răspuns’ la tiruri cu rachete dinspre teritoriul sirian, a indicat marţi o organizaţie neguvernamentală, în timp ce media de stat siriene au evocat ‘explozii’ auzite în apropiere de aeroportul din capitala Siriei, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Armata israeliană nu a anunţat că ar fi efectuat raiduri aeriene în Siria. Totuşi a indicat mai devreme marţi că a interceptat patru rachete lansate din Siria vecină şi, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), statul israelian a efectuat raiduri ca represalii.


Citeşte şi: Armata israeliană a doborât patru rachete siriene

De la începutul conflictului sirian în 2011, Israelul a desfăşurat numeroase raiduri în Siria împotriva regimului de la Damasc, precum şi a aliaţilor săi neclintiţi, Iranul şi Hezbollahul libanez, inamici declaraţi ai statului israelian.

‘Avioane israeliene au tras rachete asupra unor poziţii în sud şi în sud-vestul Damascului’, a precizat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, indicând că apărarea antiaeriană a regimului sirian a fost activată.

‘Bombardamentele israeliene au vizat poziţii deţinute de grupări proregim, de unde au plecat rachetele care au vizat Israelul’, a precizat el.

Aceste poziţii ar putea aparţine Hezbollahului, angajat de partea puterii lui Bashar al-Assad, sau unor facţiuni palestiniene, potrivit OSDO, care dispune de o vastă reţea de surse de informare pe întreg teritoriul Siriei.

Agenţia oficială siriană Sana a indicat doar că ‘explozii s-au auzit în apropiere de aeroportul din Damasc’, fără mai multe detalii.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Filipine! Mai mulţi răniţi şi pagube materiale însemnate

La 12 noiembrie, o lovitură atribuită Israelului de agenţia Sana a vizat la Damasc domiciliul unui responsabil al grupării armate palestiniene Jihadul Islamic, Akram Ajouri. Două persoane au fost ucise atunci, inclusiv fiul acestuia. În aceeaşi zi, un atac israelian în Fâşia Gaza a ucis un înalt comandant al organizaţiei.

În afară de aceasta, statul israelian a avertizat în mai multe rânduri că nu va permite ca Siria să devină un cap de pod pentru Teheran.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac Peste două săptămâni, Parisul...

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale Republica Moldova va cheltui circa 306 milioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.