Israelul sărbătoreşte independenţa cu survoluri militare

Publicat:

Israelul a desfăşurat o serie de evenimente miercuri pentru a sărbători 72 de ani de independenţă, inclusiv survoluri militare în onoarea eforturilor personalului medical al ţării în combaterea pandemiei de coronavirus, relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.

Avioane de luptă au zburat deasupra spitalelor din întreaga ţară, în timp ce măsuri stricte de izolare au fost instituite cu această ocazie pentru a preveni celebrarea în masă obişnuită în aer liber.


Citește și : Restricţiile impuse în Marea Britanie ar putea duce la 18.000 de decese suplimentare de cancer

O ceremonie oficială a fost înregistrată cu o prezenţă minimă şi difuzată de mai multe media marţi seară.

Israelul a redus anterior restricţiile legate de coronavirus, dar a restabilit recent măsurile în timpul Paştelui evreiesc, împiedicând oamenii să plece de acasă cu excepţia unor circumstanţe excepţionale. În schimb, israelienii au fost îndemnaţi să urmărească focurile de artificii de la balcoane.

În prezent, Israelul are în jur de 9,2 milioane de locuitori, potrivit statisticilor oficiale, comparativ cu 806.000 când statul a fost fondat în 1948.

Ziua Independenţei Israelului cade pe 29 aprilie în acest an după calendarul iudaic. Părintele fondator David Ben Gurion a anunţat declaraţia de independenţă a ţării la Tel Aviv pe 14 mai 1948.

Citește și : Thailanda va redeschide unele afaceri, printre care frizeriile şi restaurantele

În ziua următoare, vecinii săi arabi Egipt, Iordania, Liban, Irak şi Siria au declarat război statului nou înfiinţat. În timpul conflictului, Israelul şi-a extins teritoriul şi a ocupat partea de vest a Ierusalimului. Aproximativ 700.000 de palestinieni au fugit de la casele lor sau au fost expulzaţi, aminteşte DPA.

Ziua Memoriei Soldaţilor Căzuţi şi Victimelor Terorismului, un eveniment anual în Israel, a fost organizată luni. Cimitirele au fost închise pentru vizitatori, în timp ce ceremonia principală din piaţa Zidului Plângerii în Ierusalimul de Vest a avut loc fără audienţă, dar a fost transmisă în direct.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum ne afectează succesul AfD din Germania de Est?

Cum ne afectează succesul AfD din Germania de Est? Succesul de duminică al AfD la alegerile regionale din Turingia și Saxonia sugerează o înclinare tot...

Să vorbim despre libera exprimare după inculparea lui Pavel Durov

Să vorbim despre libera exprimare după inculparea lui Pavel Durov Ne luptăm deja de ani cu problemele ridicate de servicii precum Telegram. E încă prea devreme...

EU reporter: Deciziile luate la Energocom, pun Moldova pe margine de prăpastie

EU reporter: Deciziile luate la Energocom, pun Moldova pe margine de prăpastie Cu toate că autoritățile de la Chișinău au declarat încă de anul trecut că...

Persecutarea ‘plebei’

Persecutarea 'plebei' „Plebeii” sunt aceia care sunt escortați în pripă în fața instanței în contextul accelerării sistemului nostru judiciar, notează publicația britanică The Spectator. Nu cu multă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.