Israelul trebuie să facă mai mult pentru a-i proteja pe civilii nevinovaţi din Gaza (Blinken)

Publicat:

Israelul trebuie să facă mai mult pentru a-i proteja pe civilii nevinovaţi din Gaza (Blinken)

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat marţi că Israelul trebuie să facă ”mai mult pentru a-i proteja pe civilii nevinovaţi” din Gaza şi a cerut o anchetă “rapidă şi imparţială” asupra atacului israelian care a ucis luni şapte lucrători umanitari de la ONG-ul World Central Kitchen, relatează AFP.

“Le-am spus clar israelienilor că trebuie făcut mai mult pentru a proteja vieţile civililor nevinovaţi, fie că sunt copii palestinieni nevinovaţi sau lucrători umanitari”, a declarat Blinken la o conferinţă de presă la Paris cu omologul său francez Stephane Sejourne, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Blinken le-a cerut, de asemenea, autorităţilor israeliene să efectueze o “investigaţie rapidă şi imparţială pentru a înţelege exact ce s-a întâmplat”, în timp ce Israelul a recunoscut o “lovitură neintenţionată” care a ucis luni şapte angajaţi ai ONG-ului World Central Kitchen.

La rândul său, Sejourne a exprimat “condamnarea fermă” a acestui atac din partea Franţei şi a subliniat că “protecţia lucrătorilor umanitari este un imperativ moral şi juridic la care toată lumea trebuie să adere”.

“Nimic nu justifică o astfel de tragedie”, a adăugat el.

Cei doi oficiali au reiterat, de asemenea, necesitatea unei “încetări imediate a focului”, secretarul de stat american denunţând lipsa ajutorului umanitar în teritoriul palestinian devastat de aproape şase luni de război.

“Pur şi simplu nu este suficient”, a spus el, adăugând că a insistat pe lângă guvernul israelian că “există o nevoie imperativă de a creşte semnificativ ajutorul”.

Războiul a provocat o criză umanitară fără precedent în enclava palestiniană predispusă la foamete, iar ajutorul nu vine în cantităţi suficiente, în special din cauza controalelor drastice impuse de Israel asupra încărcării camioanelor.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Războiul a fost declanşat de atacul fără precedent al Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, care a ucis cel puţin 1.160 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ AFP bazat pe date oficiale israeliene.

Promiţând să distrugă Hamas, Israelul a lansat o campanie de bombardamente aeriene intense asupra Fâşiei Gaza, urmată de o ofensivă terestră, care a ucis cel puţin 32.916 persoane, majoritatea civili, conform Ministerului Sănătăţii al Hamas.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Igor Grosu este prezent la Conferința Președinților Parlamentelor din UE

Igor Grosu este prezent la Conferința Președinților Parlamentelor din UE Președintele Parlamentului, Igor Grosu, participă la Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană, care se desfășoară...

Încasări de peste 781 de milioane la Serviciul Vamal

Încasări de peste 781 de milioane la Serviciul Vamal Serviciului Vamal raportează pentru săptămâna trecută încasări la bugetul de stat de peste 781,4 milioane...

POTOP în China: 11 oameni sunt daţi dispăruţi

POTOP în China: 11 oameni sunt daţi dispăruţi Unsprezece persoane sunt date dispărute în China după ploile torenţiale din sudul ţării, care au provocat inundaţii...

Israelul promite, la începutul Paştelui evreiesc, noi lovituri dure împotriva Hamas

Israelul promite, la începutul Paştelui evreiesc, noi lovituri dure împotriva Hamas Israelul, care sărbătoreşte luni începutul Paştelui evreiesc, se pregăteşte să intensifice presiunea militară în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.