X

Israelul va trece treptat la faza următoare a operaţiunilor sale în Fâşia Gaza (ministru)

Israelul va trece treptat la faza următoare a operaţiunilor sale în Fâşia Gaza (ministru)

Israelul va trece treptat la faza următoare a operaţiunilor sale în Fâşia Gaza, în care populaţia locală ar putea probabil să se întoarcă mai întâi în nordul enclavei, a indicat luni ministrul apărării, Yoav Gallant, transmite Reuters.

‘Pot să vă spun că în curând vom putea face distincţie între diferitele zone din Gaza’, a spus Gallant într-o conferinţă de presă comună cu omologul său american, Lloyd Austin, la Tel Aviv, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Radu Marian ‘a dat de greu’ în troleibuz: ‘Am încercat, nu lucrează’

‘În fiecare zonă în care ne îndeplinim misiunea, vom putea să trecem treptat la faza următoare şi să începem să lucrăm la aducerea înapoi a populaţiei locale’, a spus el. ‘Aceasta înseamnă că se poate realiza poate mai curând în nord decât în sud’, a adăugat ministrul israelian.

La rândul său, şeful Pentagonului a afirmat că nu se află în Israel pentru a dicta un calendar sau condiţii pentru campania militară a Israelului, dar că a discutat despre trecerea la operaţiuni de intensitate mai redusă.

‘Aceasta nu înseamnă încheierea operaţiunii. Uneori înseamnă că eşti mai precis, mai concentrat pe un anumit set de ţinte’, a explicat Austin.

Citeşte şi: Uniunea Europeană poate face R. Moldova mai puternică

Tags: fasia gazaisraelLloyd AustinPentagontel avivYoav Gallant
Categorii: ExterneȘtirile zilei