Italia: 27 de minori de pe nava cu migranţi au primit permisiunea de a debarca în Sicilia

Publicat:

Douăzeci şi şapte de minori aflaţi la bordul navei Diciotti a pazei de coastă italiene au primit permisiunea de a debarca în portul Catania, în Sicilia, după circa o săptămână petrecută pe mare, transmite dpa, citând agenţiile de presă italiene, potrivit agerpres.

Organizaţia Medici fără Frontiere (MSF) a anunţat că a putut, în sfârşit, să-i preia pe minori, care, potrivit Ministerului italian de Interne, au între 14 şi 16 ani.


Citește și : De dragul acordului nuclear, Uniunea Europeană ajută Iranul cu 18 milioane de euro

Restul migranţilor de pe navă, care a salvat 177 de oameni săptămâna trecută în Mediterana, sunt în continuare împiedicaţi să debarce pe teritoriul Italiei.

Ministrul de interne Matteo Salvini şi-a păstrat miercuri poziţia în faţa presiunilor de a pune capăt situaţiei considerate de unii a fi reţinerea neconstituţională a unor oameni la bord.

Salvini cere ca alte state UE să preia restul de migranţi. Ministerul de Interne de la Roma a informat că executivul comunitar a convocat o reuniune pe acest subiect pentru vineri.

Salvini şi-a continuat joi retorica dură. ‘Sunt doar imigranţi ilegali pe Diciotti’, a afirmat şeful Ligii.

Presa italiană a relatat că procuratura din Sicilia a deschis o anchetă pentru detenţie ilegală, cu autor necunoscut. ‘Nu este vorba de o persoană necunoscută, MĂ INVESTIGHEAZĂ PE MINE!’, a scris Salvini pe Twitter. ‘Eu sunt acela care nu mai vrea ca IMIGRANŢI ILEGALI să pună piciorul în Italia’, a adăugat el.

După o dispută diplomatică cu Malta, nava Diciotti a primit autorizaţia de a andoca în portul Catania, luni seară, dar nu şi de a debarca vreun pasager.

Citește și : Ministrul de interne din Saxonia dă explicații pentru arestarea unor jurnaliști

De la instalarea sa în iunie, noul guvern populist de la Roma a oprit mai multe nave cu migranţi să andocheze în Italia.

Salvini doreşte trimiterea tuturor migranţilor înapoi în Libia, principalul punct de plecare a ambarcaţiunilor care se îndreaptă spre Europa. În schimb, organizaţiile pentru drepturile omului avertizează că, în Libia, migranţii devin victime ale torturii şi sclaviei moderne.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.