Italia face apel la Iran să dea dovadă de ‘moderaţie’

Publicat:

Italia face apel la Iran să dea dovadă de ‘moderaţie’

Ministrul de externe al Italiei, Antonio Tajani, a declarat vineri că a cerut Teheranului să dea dovadă de “moderaţie” în timpul unei convorbiri telefonice cu omologul său iranian, Hossein Amir-Abdollahian, într-un moment în care există temeri privind un posibil atac iranian împotriva Israelului, relatează AFP.

Antonio Tajani a precizat într-un comunicat că l-a sunat pe şeful diplomaţiei iraniene, Hossein Amir-Abdollahian, şi a cerut, de asemenea, Teheranului să “exercite o influenţă de moderare asupra aliaţilor Iranului din regiune”, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

“Nu putem risca o escaladare într-un moment de instabilitate atât de mare. Toţi actorii regionali trebuie să dea dovadă de responsabilitate”, a subliniat el.

Inamic declarat al Israelului şi aliat al grupării islamiste palestiniene Hamas, Iranul a ameninţat că va “pedepsi” Israelul după o lovitură asupra consulatului său din Damasc, la 1 aprilie, care a făcut 16 morţi, potrivit unei organizaţii neguvernamentale, între care şapte membri ai corpului Gardienilor Revoluţiei, armata de elită a regimului iranian.

Iranul şi Siria au atribuit atacul Israelului, care nu şi-a confirmat implicarea, dar care este totuşi considerat responsabil, inclusiv de către proprii săi aliaţi.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

Un responsabil militar de rang înalt iranian ucis în raidul de la Damasc era membru al celei mai înalte structuri a Hezbollah-ului libanez pro-iranian, a declarat luni pentru AFP o sursă apropiată acestei mişcări.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Numărul americanilor care consumă ‘iarbă’ îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool

Numărul americanilor care consumă 'iarbă' îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool Numărul americanilor care consumă canabis zilnic l-a depăşit,...

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă Administrația Președinției Cehe a comunicat că este necesară ținerea sub observație pentru...

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical datorită unei tehnici...

VIDEO – Trei persoane au murit într-un schimb de focuri dintr-o cafenea din Istanbul

VIDEO - Trei persoane au murit într-un schimb de focuri dintr-o cafenea din Istanbul Alte cinci persoane au fost rănite, două dintre ele fiind în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.