Italia încearcă să prevină preluarea companiilor sale ‘strategice’ de către capitalul străin

Publicat:

Italia pregăteşte măsuri care să împiedice companii străine să preia companii ”strategice” italiene, au declarat oficiali italieni citaţi miercuri de Reuters, scrie agerpres.

Anunţul vine în contextul prăbuşirii valorilor acţiunilor – o scădere de 40% la bursa din Milano în mai puţin de o lună – ca urmare a pandemiei de coronavirus, situaţie de care ar putea profita unii potenţiali cumpărători.


Citește și : Rusia aplică măsuri severe pentru a evita infectarea cosmonauților de pe Stația Spațială

”Roma îşi va apăra companiile strategice”, a declarat într-un interviu la postul Radio 24 ministrul adjunct italian al economiei, Antonio Misiani, după ce marţi şi guvernul francez a afirmat că, la nevoie, ar putea naţionaliza unele companii, iar premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat de asemenea un plan ce blochează cumpărarea unor societăţi spaniole de către companii cu capital străin.

Guvernul de la Roma are deja un plan pentru naţionalizarea companiei aeriene naţionale Alitalia, confruntată de mulţi ani cu dificultăţi financiare majore şi care a primit în mod repetat ajutoare de stat asupra legalităţii cărora Comisia Europeană încă nu s-a pronunţat.

”Italia nu va permite nimănui să devină teritoriul lui de shopping”, a asigurat la rândul său ministrul adjunct italian al economiei, Stefano Buffagni.

Citește și : Nickelsdorf a fost REDESCHIS pentru trecerea românilor, bulgarilor şi sârbilor

De altfel, legislaţia în vigoare îi conferă guvernului italian un drept de veto asupra constituirii acţionariatului în societăţi strategice, precum cele din sectorul de apărare, infrastructură, energie şi telecomunicaţii. Un influent comitet al parlamentului de la Roma a cerut ca acest drept să fie extins şi asupra sectorului bancar şi al asigurărilor.

Cea mai afectată ţară europeană de pandemia de coronavirus, Italia ar urma, conform analiştilor, să intre pentru a patra oară în recesiune în ultimii 12 ani, context în care are nevoie şi de o refinanţare substanţială a datoriei sale externe ce ajunge la circa 2.400 de miliarde de euro.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.