Italia: Reglementarea statutului migranţilor ilegali ca să lucreze în agricultură, în discuţie

Publicat:

Italia are în vedere o reglementare a statutului migranţilor ilegali, în cadrul eforturilor de a atrage mână de lucru în agricultură, a anunţat miercuri ministrul de Interne Luciana Lamorgese, transmite dpa, scrie agerpres.

În acelaşi timp, ministrul italian al Agriculturii, Teresa Bellanova, discută crearea de coridoare speciale pentru sezonieri din România.


Citește și : ORDINUL lui Trump: ‘TRAGEŢI şi DISTRUGEŢI navele iraniene care ne hărţuiesc pe mare!’

“Evaluăm problema împreună cu miniştrii Agriculturii şi Muncii”, a spus Lamorgese, răspunzând unei întrebări adresată în Senat.

“Există necesitatea de a găsi o soluţie specifică problemelor apărute în industriile agriculturii şi pescuitului şi de a combate lipsa de mână de lucru în aceste sectoare”, a adăugat ministrul de Interne.

Potrivit sindicatului agricol Coldiretti, anul acesta sectorul agricol va fi privat de “minimum 200.000 de lucrători sezonieri” din cauza închiderii frontierelor.

Ministrul Agriculturii, Teresa Bellanova, a declarat separat, în repetate rânduri, că intrarea în legalitate a lucrătorilor străini fără documente reprezintă o modalitate de a-i feri pe aceştia de riscurile exploatării.

Bellanova se află de asemenea în discuţii cu România, de unde vine majoritatea lucrătorilor rurali sezonieri, în vederea creării de coridoare speciale care să permită accesul lor în Italia, în pofida restricţiilor, menţionează dpa.

Coldiretti a propus în schimb simplificarea regulilor privind munca ocazională, aşa încât şomerii, pensionarii şi studenţii să poată lucra în agricultură.

Nu se ştie câţi vor profita de această oportunitate. Săptămâna trecută, Coldiretti a spus că a primit “aproape 400 de CV-uri” la câteva ore după lansarea unui portal pentru candidaţi.

Citește și : Macron: ‘NU este oportună o anchetare a OMS-ului’

La Bruxelles, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a afirmat că nu poate comenta în mod specific planurile italiene, dar a adăugat că nu par să fie în contradicţie cu regulile UE.

“Un stat membru nu poate fi împiedicat – din punct de vedere legal, cel puţin – să acorde permise de şedere persoanelor cărora doreşte să le reglementeze situaţia”, a explicat Adalbert Jahnz.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.