Italia va verifica vânzarea rafinăriei deţinute de Lukoil

Publicat:

Guvernul de la Roma intenţionează să verifice potenţiala vânzare a rafinăriei deţinute de Lukoil în Sicilia, pentru a preveni concedierile şi pierderea producţiei de combustibili pentru Italia, a anunţat ministrul Industriei, Aldo Urso transmite Reuters, potrivit agerpres.

Rafinăria ISAB, la care lucrează aproximativ 1.000 de angajaţi, este deţinută de firma elveţiană de trading Litasco SA, care vinde 89% din producţia rafinăriei. La rândul său, Litasco este controlată de grupul Lukoil.


Citeşte şi: Putin ŞTIE! Cablurile submarine sunt călcâiul lui Ahile al Occidentului – Black News

Rafinăria din Sicilia, una dintre cele mai sărace regiuni italiene, este responsabilă pentru 20% din capacitatea de rafinare a ţării.

Lukoil este în negocieri cu firma americană Crossbridge Energy Partners privind vânzarea ISAB, pentru a evita oprirea rafinăriei, în urma viitorului embargo asupra petrolului rusesc.

Lukoil a respins oferta Crossbridge, susţine Financial Times, ceea ce sporeşte presiunea asupra Guvernului italian pentru a găsi o soluţie, în condiţiile în care din 5 decembrie va fi impus embargoul asupra petrolului rusesc.

Citeşte şi: SUA: Ce trebuie ştiut despre ‘midterms’ – Black News

Urso şi-a exprimat speranţa că Lukoil îşi va continua activităţile în Sicilia sau, dacă doreşte, va vinde afacerea unui investitor italian sau străin.

“În acest caz, deoarece în acest sector există aşa numitele ”puteri de aur’ (golden powers – menite să protejeze companiile de importanţă strategică de interesul străin), orice posibil transfer al proprietăţii este condiţionat de ceea ce noi considerăm fundamental, în primul rând continuitatea producţiei şi nivelul de angajaţi”, a declarat Urso la Radio 24.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.