Iulia Navalnaia: “Putin NU este președintele nostru”

Publicat:

Putin nu este președintele nostru”

Văduva lui Aleksei Navalnîi publică un filmuleț după alegeri în care le cere celor care și-au arătat sprijinul să se opună în continuare public lui Vladimir Putin, scrie CADENA SER, potrivit stiripesurse.ro.

Opoziţia a lipsit în mare măsură la alegerile din Rusia, fie din cauza morţii lui Aleksei Navalnîi, fie din cauza încarcerării diverşilor opozanţi, fie pentru că nimeni care critică invazia Ucrainei nu a fost lăsat să candideze. Asta nu înseamnă însă că nu există, iar la o zi după ce victoria lui Putin a fost confirmată la nişte alegeri la care observatorii internaționali nu au putut să participe, văduva lui Navalnîi a publicat un filmuleț în care analizează ziua alegerilor.


Citeşte şi: De astăzi vom plăti mai puțin pentru căldură şi lumină – Stiripesurse.md

Iulia Navalnaia, care a promis că va continua munca soțului ei, a mulțumit tuturor persoanelor care și-au arătat public sprijinul pentru mesajele ei și le-a cerut să dedice “cel puțin 15 minute pe zi” pentru a continua să se confrunte cu politicile lui Vladimir Putin.
“Suntem uniți de un scop comun și îl putem atinge. Dacă acționăm împreună și nu renunțăm, Rusia va fi liberă. Am arătat că Putin nu este președintele nostru legitim pentru că nu l-am votat”, spune Navalnaia în videoclipul în care intercalează și declarații ale alegătorilor opuși președintelui rus. Șefa opoziției explică că unul dintre obiectivele ei este să reducă la minim numărul conducătorilor internaționali dispuși să se așeze cu Putin la masă și, prin urmare, să-l recunoască drept președinte legitim al Rusiei. În ultimele ore însăși Navalnaia a participat la un protest în fața ambasadei Rusiei de la Berlin.

Putin nu este președintele nostru”

Marțea aceasta țările care compun grupul de sprijin al Ucrainei s-au întâlnit la baza Ramstein din Germania. Secretarul Apărării al Statelor Unite, Lloyd Austin, a cerut acolo partenerilor să nu clatine coaliția ezitând în sprijinul lor financiar și militar, astfel încât Ucraina să poată face față invaziei ruse. “Putin nu se va opri în Ucraina, dar Ucraina îl poate opri pe Putin”, a spus el.

În acest sens, Înaltul Reprezentant pentru Politica Externă al Uniunii Europene Josep Borrell a avansat în premieră o cifră privind propunerea de a se folosi o parte din fondurile înghețate ale Rusiei pentru achiziționarea de arme pentru armata ucraineană. Borrell va propune săptămâna aceasta ca până la 90% din aceste fonduri, aproximativ 3.000 de milioane de euro, să fie alocate în acest scop, la Consiliul European de joi și vineri.

Putin nu este președintele nostru”

În paralel Rusia menține o tensiune crescândă pe Moldova, în special prin sprijinul pentru regiunea separatistă Transnistria, unde au fost instalate secții de votare pentru alegerile rusești de weekendul trecut. Din cauza acestei acțiuni Guvernul Republicii Moldova l-a convocat pe ambasadorul Rusiei și a expulzat un oficial rus.

În același timp Rusia își menține ofensiva în estul Ucrainei și a ordonat evacuarea a mii de copii din regiunea de graniță Belgorod, teritoriu care este vizat de dronele lansate de armata ucraineană.

Vladimir Putin a vorbit în fața membrilor FSB, serviciul național de informații al Rusiei, moștenitorii KGB, pe care i-a anunțat că va consolida capacitatea militară în zonele de frontieră ale Rusiei, atât pe uscat cât și pe mare. De fapt a pus un accent deosebit pe supravegherea în Marea Neagră.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Prezentare de modă istorică în Arabia Saudită. Manechinele au defilat, pentru prima dată, în costume de baie

VIDEO - Prezentare de modă istorică în Arabia Saudită. Manechinele au defilat, pentru prima dată, în costume de baie Arabia Saudită a arătat lumii o...

Îți place să pleci hai-hui în lume? Destinațiile perfecte pentru o primă călătorie ‘solo’

Îți place să pleci hai-hui în lume? Destinațiile perfecte pentru o primă călătorie 'solo' Călătoria de unul singur poate fi o experiență plină de satisfacții,...

ULTIMA ORĂ/ Rezultate preliminare la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai

ULTIMA ORĂ/ Rezultate preliminare la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai Comisia Electorală Centrală a prezentat rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi și...

Oficial american: Trimiterea de instructori militari în Ucraina se va întâmpla la un moment dat

Oficial american: Trimiterea de instructori militari în Ucraina se va întâmpla la un moment dat Lipsa de forță de luptă cu care se confruntă Ucraina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.