Iulian Muntean a lipsit de la ședința CSM

Publicat:

Iulian Muntean, membrul proaspăt numit la Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM), învinuit într-un dosar de corupție, a lipsit de la ședința de astăzi, 26 septembrie curent, a CSM.

Muntean era și raportorul unui proiect de pe ordinea de zi cu privire la „Demersul Curții Supreme de Justiție referitor la alocarea mijloacelor financiare suplimentare”. Președintele interimar al instituției, Sergiu Caraman, a precizat că Iulian Muntean nu a anunțat motivele absenței sale.


Citește și : Maia Sandu şi-a vândut stiloul cu 6.000 de euro

Contactat telefonic, președintele interimar al CSM a declarat pentru Realitatea.md că Iulian Muntean nu și-a depus demisia, așa cum au solicitat săptămâna trecută membrii CSM, dar și cum anunțase chiar Muntean într-o postare pe Facebook.

Între timp, nici Parlamentul nu a recepționat o cerere de demisie din partea lui Iulian Muntean, a confirmat deputata PAS Olesea Stamate.

„Dumnealui anunțase că își va depune demisia, respectiv așteptăm cererea”, a precizat Stamate.

Amintim că Iulian Muntean, membrul proaspăt numit la Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM), fiind delegat de Parlament, este învinuit într-un dosar de corupție. În apărarea sa, avocatul susține că este vorba de un dosar fabricat la comanda fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc.

Vineri, 22 septembrie curent, atât ministra Justiției, cât și membrii CSM au emis comunicate de presă în care au sugerat că Iulian Muntean trebuie să demisioneze.

Citește și : A început marea curăţenie de toamnă în Chişinău

În Parlament au avut loc și audieri în acest sens, pentru a elucida circumstanțele scandalului iscat în jurul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Discuțiile din Parlament au durat două ore și jumătate, iar Iulian Muntean, persoana direct vizată, a fost și el prezent în sală.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.