Ivo Karlovic și-a anunțat retragerea din tenis la 44 de ani

Publicat:

Ivo Karlovic și-a anunțat retragerea din tenis la 44 de ani

Croatul Ivo Karlovic și-a anunțat miercuri retragerea din tenis la vârsta de 44 de ani, punând capăt unei cariere în care a reușit peste 13.000 de ași, fiind al doilea din lume din acest punct de vedere, după John Isner.

Având o înălțime de 2,11 m, serviciu puternic și un stil de joc aparte, Karlovic le-a făcut probleme unora dintre cele mai mari nume ale tenisului. De altfel, a câștigat două dintre cele trei întâlniri cu numărul unu mondial Novak Djokovic, notează Reuters, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

Karlovic și-a anunțat retragerea pe rețelele de socializare.

“Unii dintre voi au observat că a trecut ceva timp de când nu am mai jucat un turneu și încă mă întreabă zilnic dacă și când mă voi întoarce în circuit”, a scris el. “Îmi pare rău să vă dezamăgesc, dar cu această postare vreau să fac totul oficial și să-mi anunț în sfârșit retragerea.”

Karlovic a devenit profesionist în 2000 și a făcut senzație în primul său meci de Grand Slam trei ani mai târziu, învingându-l pe campionul în exercițiu, Lleyton Hewitt, la Wimbledon.

Cel mai bun rezultat al său la un turneu de Grand Slam a fost obținut tot la Wimbledon, în 2009, când a ajuns în sferturile de finală.

Karlovic va rămâne în amintirea fanilor și pentru longevitatea sa într-un sport solicitant din punct de vedere fizic. Cu cei 13.728 de ași ai săi e pe locul al doilea în tenisul mondial după americanul John Isner, cu 14.470 de ași.

Citește și : Air Moldova nu mai este operator aerian. AAC a revocat certificatul

De asemenea, el a înregistrat unul dintre cele mai rapide servicii din acest sport – o lovitură de 251 km/h într-un meci de Cupa Davis în 2011.

Cea mai bună clasare a lui Karlovic a fost locul 14 în 2008, după ce a trecut de Roger Federer, pe atunci numărul unu mondial, în drumul spre semifinalele de la Cincinnati.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei Agrigento este un paradis turisc cunoscut în întreaga lume, însă seceta a dus...

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic Un copil a rămas fără un deget, după...

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat Unul din trei ruși crede că un atac nuclear împotriva Ucrainei ar...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.