X

Ivo Karlovic și-a anunțat retragerea din tenis la 44 de ani

Ivo Karlovic și-a anunțat retragerea din tenis la 44 de ani

Croatul Ivo Karlovic și-a anunțat miercuri retragerea din tenis la vârsta de 44 de ani, punând capăt unei cariere în care a reușit peste 13.000 de ași, fiind al doilea din lume din acest punct de vedere, după John Isner.

Având o înălțime de 2,11 m, serviciu puternic și un stil de joc aparte, Karlovic le-a făcut probleme unora dintre cele mai mari nume ale tenisului. De altfel, a câștigat două dintre cele trei întâlniri cu numărul unu mondial Novak Djokovic, notează Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

Karlovic și-a anunțat retragerea pe rețelele de socializare.

“Unii dintre voi au observat că a trecut ceva timp de când nu am mai jucat un turneu și încă mă întreabă zilnic dacă și când mă voi întoarce în circuit”, a scris el. “Îmi pare rău să vă dezamăgesc, dar cu această postare vreau să fac totul oficial și să-mi anunț în sfârșit retragerea.”

Karlovic a devenit profesionist în 2000 și a făcut senzație în primul său meci de Grand Slam trei ani mai târziu, învingându-l pe campionul în exercițiu, Lleyton Hewitt, la Wimbledon.

Cel mai bun rezultat al său la un turneu de Grand Slam a fost obținut tot la Wimbledon, în 2009, când a ajuns în sferturile de finală.

Karlovic va rămâne în amintirea fanilor și pentru longevitatea sa într-un sport solicitant din punct de vedere fizic. Cu cei 13.728 de ași ai săi e pe locul al doilea în tenisul mondial după americanul John Isner, cu 14.470 de ași.

Citește și : Air Moldova nu mai este operator aerian. AAC a revocat certificatul

De asemenea, el a înregistrat unul dintre cele mai rapide servicii din acest sport – o lovitură de 251 km/h într-un meci de Cupa Davis în 2011.

Cea mai bună clasare a lui Karlovic a fost locul 14 în 2008, după ce a trecut de Roger Federer, pe atunci numărul unu mondial, în drumul spre semifinalele de la Cincinnati.

Tags: Ivo KarlovicNovak Djokovictenis
Sport