JAF ca-n filme! Proprietarii unui castel au fost ‘ușurați’ de 2 milioane de euro

Publicat:

Proprietarii castelului Vaux-le-Vicomte, la sud-est de Paris, au fost sechestraţi în noaptea de miercuri spre joi de nişte hoţi care au plecat cu o pradă estimată la 2 milioane de euro, a indicat parchetul din Melun citat de AFP, potrivit agerpres.

Faptele s-au petrecut cu puţin timp înainte de ivirea zorilor, a precizat parchetul. Proprietarii castelului datând din secolul XVII au fost imobilizaţi, a menţionat o sursă din poliţie, dar nu au fost răniţi. Parchetul a încredinţat ancheta poliţiei judiciare din Versailles.


Citește și: Atac cu maşină-capcană în Afganistan! 10 morți și 85 de răniți

Cea mai mare proprietate privată înregistrată în Franţa, cu un domeniu de 500 de hectare, castelul Vaux-le-Vicomte primeşte în fiecare an circa 250.000 de vizitatori.

Capodopera arhitecturală construită între 1656 şi 1661 la circa 60 km sud-est de Paris i-a atras proprietarului său din acea vreme, Nicolas Fouquet, invidia regelui Ludovic al XIV-lea, care l-a trimis la închisoare pe viaţă.

Citește și: Laura Codruţa Kovesi este noul procuror-șef european

Legenda spune că regele a ordonat arestarea sa după o petrecere somptuoasă dată în onoarea curţii, cu arteziene, focuri de artificii, un impresionant bufet pentru peste 1000 de participanţi şi spectacole de înaltă clasă, care l-au “orbit” pe suveran.

După întemniţarea lui Fouquet, monarhul i-a confiscat castelul şi cele mai frumoase obiecte din interior au fost transferate la Luvru şi Versailles.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Republica Cehă afirmă că a livrat Ucrainei arme în valoare de 288 milioane de dolari

Republica Cehă afirmă că a livrat Ucrainei arme în valoare de 288 milioane de dolari Republica Cehă a trimis Ucrainei arme, tehnologie şi muniţii în...

Avertisment: România trebuie să se pregătească de o pană de curent uriașă

Avertisment: România trebuie să se pregătească de o pană de curent uriașă Vremea extremă din ultima perioadă a readus în discuție pericolul unei pene majore...

Europenii rămân uniţi în ceea ce priveşte sprijinul pentru Ucraina(sondaj)

Europenii rămân uniţi în ceea ce priveşte sprijinul pentru Ucraina (sondaj) Europenii rămân solidari cu Ucraina în faţa invaziei ruse şi sunt, în general, în...

Horror! O femeie a fost ÎNGHIŢITĂ de un piton uriaş

O femeie a fost ÎNGHIŢITĂ de un piton uriaş Rămăşiţele unei femei dispărute au fost găsite în stomacul unui piton, care o înghiţise în întregime,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.