Japonezii sunt INDIGNAŢI de o reclamă care afirmă că egalitatea de gen este PERIMATĂ

Publicat:

O reclamă online, în care o femeie afirmă că dezbaterea referitoare la egalitatea de gen este ”perimată”, a fost acuzată de sexism în Japonia, la o lună după ce fostul preşedinte al Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice a fost nevoit să demisioneze în urma unor comentarii misogine, informează Reuters, potrivit agerpres.

Reclama, lansată luni pentru a promova un jurnal de ştiri difuzat în programul de seară al unei televiziuni, înfăţişează o femeie care se adresează cu o atitudine degajată către camera de luat vederi spunând ”când vedeţi câte un politician militând pentru ‘egalitatea de gen’ ca slogan – pare atât de perimat, nu credeţi?”.


Citeşte şi: Coreea de Nord a lansat două rachete, o primă provocare pentru Biden

”Este un semn de laşitate să spui, ca femeie, că ‘egalitatea de gen este perimată’. Ar trebui să-ţi fie ruşine”, a reacţionat un internaut pe Twitter.

”Nu înţeleg cum cineva poate face o reclamă în care să spună că egalitatea de gen este perimată într-o epocă în care încercăm să aducem o schimbare” pentru situaţiile dificile cu care se confruntă femeile din Japonia, a scris pe Twitter parlamentara din opoziţie Mizuho Fukushima.

TV Asahi, postul de televiziune care a lansat reclama, a susţinut că mesajul intenţiona să facă un apel la acţiuni concrete pentru obţinerea egalităţii de gen în locul discuţiilor sterile.

”Tratăm cu seriozitate posibilitatea ca această reclamă să fi ofensat anumite persoane şi le prezentăm scuzele noastre”, a precizat postul de televiziune într-un comunicat dat miercuri publicităţii, menţionând că reclama a fost scoasă de pe post.

Citeşte şi: Un francez face 20 de ani de închisoare pentru UCIDEREA unei prostituate românce

Japonia ocupă locul 121 din 153 de ţări cuprinse în raportul global Gender Gap Index, realizat de Forumul Economic Mondial în 2020, cu rezultate slabe în ceea ce priveşte participarea economică a femeilor şi emanciparea politică.

La începutul lui februarie, fostul preşedinte al Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice Tokyo-2020, Yoshiro Mori, a stârnit controverse după ce a sugerat că femeile vorbesc prea mult în timpul şedinţelor, fiind înlocuit în funcţie de Seiko Hashimoto, cu doar câteva luni înainte de debutul Jocurilor Olimpice de Vară. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

VIDEO – Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India

VIDEO - Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India Justin Bieber a oferit un spectacol incendiar la nunta anului, care are loc în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.