Japonia CUMPĂRĂ o insulă pentru antrenamentele militarilor americani

Publicat:

Japonia a anunţat luni că va cumpăra o insulă nelocuită în larg, în partea de sud-vest, la preţul de 132 de milioane de euro, pentru a instala un centru de antrenament pentru armata americană, relatează AFP, potrivit agerpres.

Tokio şi Washington au căzut de acord în 2011 pentru a muta acest centru de formare de piloţi pentru avioane de vânătoare americane în insula Mageshima, situată la circa 30 de kilometri de marea insulă sudică Kyushu.


Citește și: Vremea rea provoacă decese în Franța. Printre victime se află și trei salvatori!

Vineri a fost încheiat un acord pentru achiziţionarea insulei Mageshima, “după discuţii între Ministerul Apărării şi dezvoltatorul imobiliar care deţine cea mai mare parte din insulă”, a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Yoshihide Suga.

Operaţiunile de antrenament aerian american se desfăşoară în prezent pe insula Iwo Jima, la circa 1.200 km sud de Tokio.

Washingtonul a cerut mutarea, invocând că Iwo Jima, locul unde s-a desfăşurat o luptă-cheie în Al Doilea Război Mondial, este prea departe de baza militară americană de la Iwakuni (vest) unde sunt staţionate avioanele de vânătoare.

Citește și: Australia face un grup special de lucru pentru combaterea spionajului chinez

Suga a precizat că centrul de antrenament pentru aterizare va fi construit “la o dată viitoare”, adăugând că nu poate oferi detalii suplimentare din cauză că achiziţia nu este finalizată.

Trupele japoneze sunt limitate la funcţii de apărare, în virtutea Constituţiei pacifiste a acestei ţări care depinde astfel în mare parte de SUA pentru a-şi garanta securitatea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.