Japonia începe campania de vaccinare anti-COVID

Publicat:

Japonia va începe miercuri campania de vaccinare împotriva COVID-19, urmând să inoculeze mai întâi 40.000 de lucrători din sistemul medical, a declarat marţi şeful programului de vaccinare Taro Kono într-o conferinţă de presă, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Guvernul a aprobat oficial vaccinul Pfizer/BioNTech duminică, o primă astfel de aprobare în această ţară care se confruntă cu un al treilea val de infecţii.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Vanuatu

“Vom începe campania de inoculare mâine, cu aproximativ 40.000 de lucrători din sistemul medical, care s-au impus drept candidaţi la a fi primii care primesc vaccinul”, a precizat Kono.

Uniunea Europeană a aprobat al doilea transport de vaccinuri anti-COVID-19 către Japonia, care este aşteptat să sosească săptămâna următoare, a precizat oficialul amintit.

Japonia este ultimul membru al G7 (grupul ţărilor puternic industrializate) care lansează o campanie de vaccinare anti-COVID-19.

Citeşte şi: Atac cu rachete asupra unei baze americane din Erbil

Guvernul intenţionează să inoculeze mai întâi lucrătorii medicali, apoi persoanele de peste 65 de ani, pe cei care suferă de diferite boli şi personalul care îngrijeşte vârstnicii.

Cu o populaţie de 126 de milioane de locuitori, Japonia a semnat până acum contracte pentru procurarea a 314 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 de la Pfizer Inc, AstraZeneca Plc şi Moderna Inc, suficiente pentru 157 de milioane de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

VIDEO – Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India

VIDEO - Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India Justin Bieber a oferit un spectacol incendiar la nunta anului, care are loc în...

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.