Javad Zarif îi răspunde lui Trump: Ideea unui ‘război scurt’ cu Iranul este o ‘iluzie’

Publicat:

Teheranul a avertizat joi împotriva ‘falselor idei’ ale preşedintelui american Donald Trump, care a evocat cu o zi în urmă posibilitatea unui ‘război scurt’ al SUA împotriva Iranului, informează France Presse, scrie agerpres.

Ideea unui ‘război scurt’ cu Iranul este o ‘iluzie’, insistă ministrul de externe iranian Mohammad Javad Zarif într-o postare pe Twitter.


Citește și : Cutremur puternic în largul Insulelor Kermadec

Referindu-se la afirmaţiile recente ale lui Donald Trump care – potrivit lui – ‘ameninţă pacea’, Zarif a publicat pe contul său de Twitter o serie de cinci aforisme.

‘Sancţiunile nu sunt o soluţie alternativă la război, ele sunt (scris cu majusculă) războiul’, notează el. ‘Obliteraţie = genocid = crimă de război’; “Cel care începe un război nu este şi cel care îl termină’ şi “nu se poate negocia şi ameninţa în acelaşi timp’, apreciază şeful diplomaţiei iraniene.

Criza de lungă durată care caracterizează de 40 de ani relaţiile între SUA şi Republica Islamică trece de aproape două luni printr-o nouă fază de intensificare, pe fondul escaladării în regiunea Golfului, mai ales după ce Iranul a doborât o dronă americană la 20 iunie.

Citește și : Întâlnire Donald Trump- Xi Jinping în cadrul summitului G20 din Japonia

În aceste circumstanţe de încordare maximă, Donald Trump a evocat miercuri posibilitatea unui război scurt împotriva Teheranului, potenţial devastator, potrivit lui.

‘Suntem într-o poziţie foarte puternică şi nu va dura foarte mult, pot să vă spun asta’, a asigurat el. ‘Şi nu vorbesc despre trupe la sol’, a mai spus preşedintele american, respingând astfel ideea unei operaţiuni terestre împotriva Iranului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.