Jeffrey Epstein a abuzat sexual minore până în 2019

Publicat:

Procuroarea din Insulele Virgine Americane a sesizat miercuri justiţia pentru a cere confiscarea bunurilor omului de afaceri defunct Jeffrey Epstein, pe care îl acuză că a agresat sexual minore în arhipelag până în 2019, relatează AFP, potrivit agerpres.

Inculpat în iulie 2019 pentru agresiuni sexuale de procurorul federal din Manhattan, sexagenarul s-a spânzurat în celula sa pe 10 august, într-un penitenciar din New York.


Citeşte şi: Autorităţile din Argentina au găsit 82 de kg de cocaină la bordul unui avion KLM

Recursul depus de procuroarea din Insulele Virgine, Denise George, este o prelungire a urmării penale a omului de afaceri, care a fost abandonată după decesul său.

Milionarul deţinea două insule private în arhipelag, Little St. James şi Great St. James. Insulele Virgine sunt un teritoriu american dar nu fac parte oficial din SUA.

Această nouă acţiune în justiţie constituie o evoluţie importantă, întrucât Epstein nu mai fusese inculpat până acum pentru fapte de după 2005.

Recursul depus miercuri acoperă o perioadă care merge din 2001 până în 2019.

În cadrul unei conferinţe de presă de miercuri, Denise George a anunţat că a dispus o anchetă asupra lui Jeffrey Epstein la puţin timp după ce şi-a preluat mandatul, în mai 2019.

Potrivit procuroarei, ancheta a arătat că omul de afaceri organizase “o vastă reţea de trafic de fiinţe umane şi de abuzuri sexuale asupra unor tinere şi minore aici, în Insulele Virgine”.

Cele mai tinere victime ar fi avut vârsta de 12 ani, a precizat procuroarea.

Pentru a-şi ascunde activităţile, Jeffrey Epstein ar fi utilizat un eşafodaj complex implicând o serie de societăţi şi de fundaţii, tot potrivit lui Denise George.

Procuroarea cere confiscarea tuturor bunurilor care ar fi putut fi folosite în “întreprinderea sa criminală”. Averea personală a omului de afaceri ar atinge peste 500 de milioane de dolari, potrivit France Presse.

Citeşte şi: Administraţia Trump a anulat brusc trei briefinguri clasificate privind Iranul

Mai multe acţiuni în justiţie au fost deja declanşate în civil, în special de victimele presupuse ale lui Jeffrey Epstein, care solicită daune.

În paralel, mai multe anchete sunt în curs pentru a se încerca stabilirea eventualelor complicităţi.

Justiţia americană se interesează în special de fosta companie a lui Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell, acuzată de mai multe presupuse victime că ar fi jucat un rol determinant în organizarea reţelei prezumate de exploatare de minore.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase De la independența sa acum peste treizeci de ani, Republica Moldova...

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.