Un jihadist german, fost rapper, a fost ucis în Siria – FOTO +18

Publicat:

Un rapper german devenit luptător al organizaţiei Stat Islamic a fost ucis miercuri într-un bombardament aerian pe teritoriul Siriei, potrivit SITE, un grup de supraveghere a radicalismului islamist, transmit AFP şi dpa, potrivit agerpres.

Denis Cuspert, celebru la un moment dat sub numele de scenă Deso Dogg, a devenit ulterior unul din luptătorii străini cei mai cunoscuţi ai Statului Islamic.


Citeşte şi: De Bobotează, Putin s-a îmbăiat într-un lac îngheţat – VIDEO

Germano-ghanezul a apărut în mai multe înregistrări video ale organizaţiei jihadiste, printre care una în care ţinea în mână un cap tăiat.

Cuspert a fost ucis miercuri într-un bombardament împotriva oraşului Gharanij, în provincia siriană Deir Ezzor (est), conform unui comunicat al Wafa Media Foundation, apropiat de SI, text tradus în limba engleză de SITE.

Organizaţia jihadistă a postat de asemenea opt fotografii macabre pe serviciul de mesagerie criptată Telegram, dând asigurări că este vorba despre cadavrul fostului rapper, adaugă SITE.

Denis Cuspert a fost inclus oficial pe lista teroriştilor în iunie 2015 de Washington, care l-a descris drept recrutor al SI pentru persoane germanofone.

Citeşte şi: Clipe de GROAZĂ pe cea mai cunoscută plajă din lume. Un bebeluş a murit şi cel puţin 17 răniţi după ce o maşină a intrat cu viteză pe Copacabana – VIDEO

Potrivit unor responsabili americani, el ar fi proferat ameninţări împotriva fostului preşedinte Barack Obama, precum şi a unor cetăţeni americani şi germani. De asemenea, el i-ar fi îndemnat pe musulmanii care trăiesc în ţări occidentale să comită atentate.

Moartea sa a mai fost anunţată în trecut, în octombrie 2015 Pentagonul dând asigurări că jihadistul fusese ucis într-un bombardament aerian, apoi recunoscând că acesta supravieţuise.

Cuspert a fost declarat mort în aprilie 2014 de surse jihadiste, care apoi au retractat informaţia.

Conform unor documente ale justiţiei americane, o traducătoare a FBI, recrutată pentru a-l spiona, a plecat clandestin în Siria, via Turcia, în iunie 2014, pentru a se căsători cu el, înainte de a reveni în SUA două luni mai târziu.

Daniela Greene a fost arestată şi condamnată, după ce a colaborat cu anchetatorii, la o pedeapsă relativ uşoară de un an de închisoare, fiind eliberată în 2016. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac Peste două săptămâni, Parisul...

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale Republica Moldova va cheltui circa 306 milioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.