Jim Mattis: Bătălia dusă în Siria împotriva Statului Islamic va fi câştigată

Publicat:

Bătălia dusă în Siria împotriva grupării jihadiste Statul Islamic ‘va fi câştigată, dar aceasta ne va lua încă puţin timp’, a apreciat marţi la Paris secretarul apărării american, Jim Mattis, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Într-o conferinţă de presă susţinută la finalul întâlnirii cu omologul său francez Florence Parly, Jim Mattis a declarat:’Suntem în continuare angajaţi în lupte dificile’.


Citește și : ALERTĂ în Marea Baltică! EXPLOZIE la bordul unui feribot cu 335 de persoane la bord

‘Nu vă înşelaţi’, a adăugat el. ‘Statul Islamic a făcut implozie, dar într-un anumit fel (jihadiştii) şi-au consolidat centrul într-un moment în care controlează doar 2% din teritoriile pe care le ocupaseră înainte’, a spus şeful Pentagonului.

‘În lunile care vor urma înfrângerii finale a Statului Islamic vom continua să creăm condiţii de securitate pentru a împiedica revenirea’ jihadiştilor, a asigurat el.

La rândul său, ministrul francez al apărării, Florence Parly, a apreciat că, în Siria, ‘lucrul nu s-a terminat’. ‘Vom rămâne implicaţi atât timp cât coaliţia va rămâne implicată în Levant’, a adăugat ea. ‘Ştim cât de grea este lupta împotriva terorismului de lungă durată. Se înregistrează progrese în recucerirea teritoriilor controlate de Daesh (acronimul arab al Statului Islamic), dar trebuie să continuăm să ne asigurăm că această luptă împotriva terorismului continuă într-un mod eficient’, a mai spus Florence Parly.

Citește și : Cel puţin 44 de morţi în confruntări interetnice în vestul Etiopiei

‘De aceea avem nevoie şi de un proces politic eficient’, a concluzionat ea, punând accentul pe posibilitatea de a organiza alegeri la care ar putea participa toţi sirienii, inclusiv milioanele care şi-au părăsit ţara.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbul de deţinuţi dintre SUA şi Rusia este în curs şi ar putea fi cel mai amplu de după Războiul Rece – CNN

Schimbul de deţinuţi dintre SUA şi Rusia este în curs şi ar putea fi cel mai amplu de după Războiul Rece - CNN Rusia îi...

Juriștii Promo-LEX constată carențe în asigurarea transparenței decizionale în Parlament

Juriștii Promo-LEX constată carențe  în asigurarea transparenței decizionale în Parlament Ultima ședință plenară a Parlamentului din sesiunea de primăvară s-a remarcat tradițional prin unele carențe...

Mister la Kremlin – Decretele secrete semnate de Vladimir Putin

Mister la Kremlin - Decretele secrete semnate de Vladimir Putin Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a emis marți șapte decrete secrete, a menționat publicaţia...

Lucrările de reparație a pistei principale a AIC se află pe ultima sută de metri

Lucrările de reparație a pistei principale a AIC se află pe ultima sută de metri Lucrările de reparație a pistei principale a Aeroportului Internațional Chișinău...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.