Jim Mattis doreşte efectuarea unei anchete privind atacul comis de mercenarii ruși

Publicat:

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, s-a abţinut sâmbătă să acuze Moscova că este responsabilă pentru recentul atac împotriva unei poziţii deţinute de aliaţii Statelor Unite în Siria, dar a avertizat că doreşte efectuarea unei anchete, relatează AFP.

“Înţeleg că guvernul rus spune cum că unii dintre contractorii săi au fost implicaţi în acest atac încă neexplicat contra Forţelor Democratice Siriene (…) la est de linia de ‘dezescaladare'” cu Rusia, a declarat Jim Mattis în avionul cu care se întorcea la Washington, după un turneu de o săptămână în Europa, conform agerpres.


Acest atac a fost desfăşurat “aparent fără ştirea ofiţerilor ruşi cu care ne coordonăm cu ajutorul liniei de comunicaţie” a zonei de ‘dezescaladare’, a continuat ministrul.

Citește și : Israel : Explozie la graniţa cu Fâşia Gaza. Patru soldaţi israelieni au fost răniţi

“Mă îndoiesc însă că 250 până la 300 de oameni, după ce s-au strâns din proprie iniţiativă, au traversat dintr-o dată râul pentru a pătrunde pe teritoriul inamic, a începe să tragă cu artileria asupra unei poziţii şi a manevra tancuri în direcţia acesteia”, şi-a exprimat neîncrederea fostul general al US Marine Corps.

“Cineva le-a dat ordine. Au fost ordine locale? Au fost surse externe? Nu mă întrebaţi. Nu ştiu”, a continuat Jim Mattis. “Însă orice s-a întâmplat, vom încerca să descoperim”, a adăugat el.

La 7 februarie, Washingtonul a anunţat că a ucis în lovituri aeriene cel puţin 100 de combatanţi pro-regim în regiunea Deir Ezzor, ca ripostă după un atac împotriva cartierului general al unei coaliţii arabo-kurde susţinute de Statele Unite.

Ulterior, au început să circule informaţii cu privire la prezenţa unor mercenari ruşi printre victime.

Joi, diplomaţia de la Moscova a recunoscut că “cinci persoane, a priori cetăţeni ruşi,” au fost ucise şi mai multe altele au fost rănite în aceste lovituri, precizând că nu fac parte din armata rusă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.