Joe Biden: Armele americane din Ucraina nu vor fi folosite pentru a lovi Moscova sau Kremlinul

Publicat:

Joe Biden: Armele americane din Ucraina nu vor fi folosite pentru a lovi Moscova sau Kremlinul

Armele pentru care Statele Unite şi-au dat acordul de a fi folosite de Ucraina pe teritoriul Rusiei nu vor fi utilizate pentru a lovi Moscova sau Kremlinul, a dat asigurări preşedintele american Joe Biden, conform unui extras dintr-un interviu publicat joi de postul de televiziune ABC, preluat de AFP.

Preşedintele Statelor Unite a dat săptămâna trecută undă verde, în anumite condiţii, utilizării armelor americane de către Kiev împotriva unor ţinte din Rusia situate în apropierea regiunii Harkov (nord-estul Ucrainei), potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Întrebat dacă aceste arme au fost deja folosite de Kiev, Joe Biden nu a răspuns direct, dar a dat asigurări că Statele Unite nu permit utilizarea lor “pentru a lovi la 300 km în interiorul teritoriului rus sau la Moscova sau Kremlin”.

“Acestea trebuie folosite aproape de graniţă în cazul unor atacuri asupra ţintelor ucrainene lansate” din Rusia, a spus el.

Întrebat dacă este “îngrijorat” după comentariile lui Vladimir Putin pe tema livrărilor de arme occidentale către Kiev, Joe Biden a explicat: “Îl cunosc de 40 de ani. Mă îngrijorează de 40 de ani. Nu este un om bun, este un dictator şi se luptă să-şi menţină controlul asupra ţării sale în timp ce conduce acest asalt (asupra Ucrainei)”.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Restul interviului ABC cu preşedintele SUA, înregistrat în Franţa, unde Biden participă la ceremoniile de marcare a 80 de ani de la Debarcarea aliată din Normandia, este programat să fie difuzat joi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Banksy ‘eliberează’ animalele într-un mural la Grădina Zoologică din Londra, ultimul din serie

Banksy 'eliberează' animalele într-un mural la Grădina Zoologică din Londra, ultimul din serie Artistul stradal Banksy a confirmat marţi al nouălea mural - probabil şi...

Un norvegian a urcat de două ori fără bilet în avion la Munchen

Un norvegian a urcat de două ori fără bilet în avion la Munchen Un norvegian temerar a reuşit să se îmbarce fără bilet două zile...

Consumul excesiv de canabis poate crește riscul de cancere de cap și gât

Consumul excesiv de canabis poate crește riscul de cancere de cap și gât Un nou studiu, care a analizat vreme 20 de ani date medicale...

Fastingul poate determina modificări ale creierului. Cercetătorii explică ce se întâmplă când ții post intermitent

Fastingul poate determina modificări ale creierului. Cercetătorii explică ce se întâmplă când ții post intermitent În încearcarea de a găsi soluții la actuala criză a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.