Joe Biden cere o reformă imediată a vânzării armelor de foc

Publicat:

Preşedintele american Joe Biden îndeamnă Congresul să acţioneze ”acum” pentru a limita circulaţia armelor de foc în Statele Unite, la trei ani de la atacul armat în liceul Parkland din Florida, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Această administraţie nu va aştepta viitorul atac armat în masă” pentru a auzi îndemurile la acţiune, a subliniat duminică şeful statului american, la trei ani de la acest atac armat care s-a soldat cu 17 morţi, de Ziua Îndrăgostiţilor, la 14 februarie 2018.


Citește și: Din ce în ce mai puțini americani se infectează cu coronavirus

”Îndemn azi Congresul să promulge reforme de bun simţ cu privirela armele de foc”, subliniază Joe Biden.

El cere, în această declaraţie, să se impună o verificare a antecedentelor cumpărătorilor ”la toate vânzările de arme”, să se interzică puştile de asalt şi magaziile de gloanţe de mare capacitate.

”Vom promulga aceste legi şi altele care vor salva vieţi”, a anunţat imediat Nancy Pelosi, preşedinta camerei reprezentanţilor, care a promis ”să aducă progresele pe care le reclamă locuitorii din Parkland şi poporul american”.

Democraţii deţin de-acum o majoritate fragilă în Senat, însă au nevoie de votul a cel puţin zece republicani în vederea adoptării acestor legi – un lucru care pare dificil de realizat în prezent.

Joe Biden subliniază că este necesar ”să punem capăt imunităţii producătorilor de armament care pun armament de război pe străzile noastre în deplină cunoştinţă de cauză”.

În 2018, de Valentine’s Day, un tânăr în vârstă de 19 ani, Nikolas Cruz, a deschis focul în această instituţie, în sud-estul Floridei, la Liceul Marjory Stoneman Douglas, şi a omorât 14 liceeni şi trei membri ai personalului, înainte să fie arstat.

Citește și: SUA condamnă uciderea turcilor de militanții PKK

Exclus din şcoală cu an mai înainte, din ”motive disciplinare”, el şi-a putut procura în mod legal o puşcă de asalt semiautomată, în pofida unor antecedente psihiatrice.

În pofida unei mobilizări fără precedent a liceenilor din Parkland în favoarea unui control mai dur al vâznării de arme de foc, Donald Trump a refuzat atunci să examineze interzicerea puştilor de asalt.

Administraţiile americane succesive au fost neputincioase într-o îndiguire a multiplicării atacurilor armate în masă care au loc cu regularitate în şcoli americane, centre comerciale, întreprinderi sai lăcaşuri de cult.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase De la independența sa acum peste treizeci de ani, Republica Moldova...

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

Ultima zi a recensământului populației

Ultima zi a recensământului populației Astăzi, 7 iulie, este ultima zi a recensământului populației. Conform datelor preliminare prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS), în...

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova Perioada: ora 07:00, data 06.07.2024 până...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.