Joe Biden: Combaterea schimbărilor climatice creează importante oportunităţi economice

Publicat:

Preşedintele american Joe Biden a evocat marile oportunităţi economice pe care le creează lupta împotriva schimbărilor climatice, în a doua zi a summitului privind clima organizat online de Washington, relatează dpa, potrivit agerpres.

Potrivit lui Biden, combaterea crizei climatice poate genera milioane de locuri de muncă bine plătite în toată lumea, de exemplu prin extinderea folosirii mobilităţii electrice şi a energiilor regenerabile.


Citește și : Aleksei Navalnîi IESE din greva foamei

Crearea de locuri de muncă se află şi în centrul programul major de înnoire a infrastructurii SUA propus recent de administraţia sa, a amintit Joe Biden.

El a reiterat că Statele Unite vor să-şi asume un rol de lider în lupta împotriva schimbărilor climatice, o schimbare netă de politică faţă de predecesorul său, Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă s-a referit totodată la discursul din ajun al omologului său rus Vladimir Putin, remarcând că, în pofida numeroaselor conflicte politice dintre Rusia şi Occident, preşedintele rus a prezentat clima drept un element unificator în alocuţiunea sa de joi şi a făcut apel la întreaga comunitate mondială să-şi unească eforturile pentru combaterea încălzirii globale.

Joe Biden a calificat mesajul lui Vladimir Putin ca fiind încurajator şi a asigurat că Washingtonul doreşte să colaboreze cu Moscova pe această temă.

Potrivit Reuters, în marja summitului, omul de afaceri şi filantropul Bill Gates a indicat că lucrează cu parteneri la un program numit Breakthrough Energy Catalyst vizând strângerea de fonduri de la guverne, filantropi şi companii pentru investiţii care să contribuie la scăderea costurilor tehnologiilor “curate”.

Citește și : Țările baltice susțin Cehia în conflictul cu Rusia și expulzează patru diplomaţi ai Moscovei

La rândul său, Casa Albă a ţinut să dea asigurări altor state că SUA îşi pot respecta noile obiective de reducere a emisiilor cu efect de seră – cu 50-52% până în 2030 comparativ cu nivelul din 2005 – chiar dacă va veni o nouă administraţie, întrucât industria se îndreaptă oricum spre o energie mai curată, vehicule electrice şi creşterea ponderii energiilor regenerabile.

“Niciun politician, oricât de demagog, potent sau capabil ar fi, nu va putea schimba ce face piaţa”, a spus John Kerry, emisarul lui Biden pentru climă, citat de Reuters.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ungaria nu va renunța „la misiunea de pace”, după criticile liderilor europeni

Ungaria nu va renunța „la misiunea de pace”, după criticile liderilor europeni Ministrul maghiar de Externe a declarat, marți, într-un interviu pentru presa rusă, că...

Perciun: Banii donați în fondul clasei vor fi legalizați

Perciun: Banii donați în fondul clasei vor fi legalizați Guvernul a aprobat un regulament care prevede că părinții vor putea contribui financiar, benevol, necondiționat și...

Irina Vlah va candida la funcția de președinte al țării

Irina Vlah va candida la funcția de președinte al țării Fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, și-a anunțat candidatura la prezidențialele din toamna lui 2024,...

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor Un bărbat de 27 de ani din Ialoveni, a fost trimis în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.