Joe Biden estimează că probele în procesul uciderii lui George Floyd sunt ‘copleşitoare’

Publicat:

Preşedintele american Joe Biden a estimat marţi că probele în procesul în care este judecat un poliţist alb pentru uciderea afro-americanului George Floyd sunt “copleşitoare”, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Mă rog ca verdictul să fie cel bun. După părerea mea, este copleşitor. Nu aş spune acest lucru dacă juriul nu s-ar fi retras să delibereze”, a declarat el în Biroul Oval.


Citește și : 260 de ONG-uri cer 5,5 miliarde de dolari pentru a salva de la foamete 34 de milioane de oameni

“Am învăţat să cunosc familia lui George (…). Este o familie bună”, a adăugat liderul de la Casa Albă, care a evocat “angoasa” aşteptării deciziei juriului pentru familia lui Floyd.

Anterior, Casa Albă a anunţat că liderul american a discutat cu familia lui George Floyd, într-un moment în care juriul deliberează asupra vinovăţiei poliţistului acuzat de uciderea americanului de culoare.

“Preşedintele Biden a discutat ieri (luni – n.r.) cu familia lui George Floyd pentru a se pune la curent cu ultimele veşti şi pentru a o asigura că se va ruga pentru ea”, a anunţat într-o postare pe Twitter Jen Psaki, purtătoare de cuvânt a executivului american.

Juriul s-a retras luni pentru a delibera asupra vinovăţiei lui Derek Chauvin, poliţistul alb de 45 de ani judecat pentru crimă, omucidere involuntară şi violenţe voluntare care au dus la moartea lui George Floyd, pe care l-a arestat împreună cu alţi trei agenţi pentru o infracţiune minoră.

Timp de nouă minute, el şi-a ţinut genunchiul pe gâtul bărbatului afro-american, care era întins pe burtă şi cu mâinile încătuşate la spate.

Citește și : O cofetărie din Ungaria vinde deserturi în formă de vaccin: Galben pentru AstraZeneca, verde pentru Pfizer

Agonia sa, filmată în direct de trecători, a şocat lumea şi a provocat manifestaţii de o amploare istorică împotriva rasismului şi a violenţelor poliţieneşti.

Procesul se derulează într-un climat de tensiuni şi de manifestaţii cotidiene după moartea recentă a unui tânăr de culoare la periferia Minneapolis.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova Trei biblioteci școlare vor fi modernizate și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.