Joe Biden: Ucraina va primi tancurile de tip Abrams ‘săptămâna viitoare’

Publicat:

Preşedintele american Joe Biden a anunţat că tancurile de tip Abrams urmează să ajungă în Ucraina ”săptămâna viitoare”, pentru a consolida forţele armate ucrainene în contraofensiva împotriva forţelor ruse, relatează AFP.

”Săptămâna viitoare, primele tancuri (de tip) Abrams americane vor fi livrate Ucrainei”, a anunţat joi liderul democrat, la Casa Albă, în prezenţa preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care se afla în a doua vizită la Washington de la invazia Ucrainei de către Rusia, la 24 februarie 2022.


Citește și : Starea de urgență, prelungită în R. Moldova!

Statele Unite au promis în total Ucrainei 31 de tancuri de tip Abrams, echipate cu muniţie cu uraniu sărăcit de 120 de milimetri.

Această muniţie poate străpunge blindaje, dar este controversată din cauza riscurilor toxice la adresa militarilor şi populaţiei.

NOUĂ TRANŞĂ DE AJUTOR MILITAR

Joe Biden a anunţat că a aprobat o nouă tranşă de asistenţă militară destinată Kievului, evaluată de către Pentagon la 325 de milioane de dolari.

Ea cuprinde rachete de apărare antiaeriană, muniţie pentru lansatoare multiple de rachetă de tip HIMARS, armament antitanc şi muniţie de artilerie.

Însă Washingtonul nu va furniza, pentru moment, rachete cu rază lungă de acţiune de tip ATACMS pe care le cere Kievul.

Citeşte şi: O altă durere de cap pentru autorităţi: Capacitatea redusă a gazoductului transbalcanic

 

Joe Biden i-a dat asigurări lui Volodimir Zelenski de susţinerea constantă a Statelor Unite şi a declarat că Congresul nu are altă ”alternativă” decât să voteze în favoarea continuării ajutării Ucrainei.

”Contez pe discernământul Congresului. Nu esxistă alternativă”, i-a răspuns şeful statului american unui jurnalist care l-a întrabt despre opoziţia unor aleşi republicani faţă de validarea de către Congres a unui nou pachet de ajtoare destinat Ucrainei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene Guvernul italian a amendat o...

Pentru prima dată, un moldovean, transportat la Chișinău cu avionul SMURD România, după un accident suferit în Serbia

Pentru prima dată, un moldovean, transportat la Chișinău cu avionul SMURD România, după un accident suferit în Serbia Astăzi, în premieră, un cetățean moldovean, victimă...

Un moldovean a intrat cu mașina într-un râu din Italia. A ieșit din apă de unul singur și a plecat

Un moldovean a intrat cu mașina într-un râu din Italia. A ieșit din apă de unul singur și a plecat Un bărbat din Republica Moldova,...

Azi este marele meci: România înfruntă Belgia pentru un loc în optimi

Azi este marele meci: România înfruntă Belgia pentru un loc în optimi România înfruntă Belgia în etapa a doua a grupei E de la Euro...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.