John Conyers ,reprezentantul democrat american, se retrage după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală

Publicat:

Reprezentantul democrat american John Conyers, în vârstă de 88 de ani, a anunţat marţi că se retrage, după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală de mai multe foste colaboratoare parlamentare, relatează AFP şi Reuters, conform agerpres .

“Mă retrag de astăzi”, a declarat Conyers pe un post de radio local din Detroit, pe care îl reprezintă din 1965 fără întrerupere în camera inferioară a Congresului SUA, ceea ce i-a atras de altfel şi titlul de decan al Camerei Reprezentanţilor.


El a refuzat însă să folosească termenul de “demisie”, în contextul în care mai mulţi colegi de-ai săi democraţi îl invitaseră să demisioneze.

Citește și : Mihail Saakaşvili are la dispoziţie 24 de ore pentru a se prezenta în faţa anchetatorilor ucraineni

“Nu demisionează. Se va retrage”, a subliniat pentru presa americană strănepotul său Ian, senator în statul Michigan, care intenţionează să candideze pentru locul ce va rămâne vacant în Congresul federal. Totuşi, John Conyers îl susţine pe fiul său, John Conyers III, pentru a-i prelua mandatul.

Săptămâna trecută, comisia pentru etică a Camerei a lansat o anchetă după ce Conyers a anunţat că biroul său a soluţionat un caz de hărţuire oferindu-i unei asistente o sumă de bani, fără a-şi recunoaşte însă vinovăţia. Conyers a dezminţit că ar fi avut vreun comportament sexual neadecvat.

Erou al luptei pentru drepturile afro-americanilor şi membru fondator al grupului congresmenilor de culoare, Conyers a demisionat luna trecută din conducerea comisiei pentru justiţie a Camerei. Recent, el a fost spitalizat, iar din spital a dat un interviu în care a afirmat între altele că “ceea ce se întâmplă în acest moment nu poate compromite cariera” sa politică.

El este primul din cei patru legislatori americani acuzaţi în prezent de hărţuire sau agresiune sexuală care decide să abandoneze Congresul. Reprezentantul democrat Ruben Kihuen şi cel republican Blake Farenthold sunt la rândul lor acuzaţi de hărţuire, iar senatorul democrat Al Franken este acuzat de “gesturi deplasate” înainte de a fi ales în Senat.

Miercurea trecută, legiuitorii din Camera Reprezentanţilor au adoptat o rezoluţie privind formarea aleşilor şi a colaboratorilor lor împotriva hărţuirii sexuale, în condiţiile înmulţirii acuzaţiilor la adresa unor parlamentari în exerciţiu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

VIDEO – Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India

VIDEO - Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India Justin Bieber a oferit un spectacol incendiar la nunta anului, care are loc în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.