John Kirby: SUA nu vor nici o ‘escaladare’, nici un ‘război’ cu Iranul

Publicat:

John Kirby: SUA nu vor nici o ‘escaladare’, nici un ‘război’ cu Iranul

Statele Unite nu vor nici o “escaladare”, nici un “război în toată regula cu Iranul”, a insistat duminică un purtător de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, la o zi după ce Republica Islamică a lansat un atac fără precedent asupra Israelului, relatează AFP.

“Preşedintele (Joe Biden) a fost clar: nu vrem escaladare. Nu vrem un război în toată regula cu Iranul. Cred că orele şi zilele următoare ne vor spune multe”, a declarat Kirby pentru NBC, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

Iranul a lansat în noaptea de sâmbătă spre duminică un atac masiv cu drone şi rachete, un prim atac direct asupra teritoriului israelian care a stârnit temeri cu privire la o explozie regională. Acesta a fost “dejucat”, conform armatei israeliene, în timp ce Iranul a salutat ceea ce a spus că a fost un răspuns justificat la atacul care i-a distrus consulatul de la Damasc.

“Le-am spus foarte clar tuturor părţilor, inclusiv Iranului, ce vom face (…) şi cât de în serios vom lua orice potenţială ameninţare la adresa personalului nostru” din Orientul Mijlociu, a spus Kirby.

Joe Biden a declarat sâmbătă seara că forţele americane au ajutat la doborârea “aproape tuturor” dronelor şi rachetelor lansate de Iran asupra Israelului, adăugând că şi-a reafirmat sprijinul “neclintit” pentru premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

Dezacordurile au fost din ce în ce mai vizibile în ultimele săptămâni între Joe Biden şi Benjamin Netanyahu, pe care preşedintele american îl învinovăţeşte pentru desfăşurarea războiului de peste şase luni în Gaza, care este lovită de o tragedie umanitară şi ameninţată de o foamete pe scară largă.

“Vom continua să lucrăm cu el, îl vom sfătui”, a spus Kirby, reiterând că Statele Unite vor “continua să-i ajute (pe israelieni) să se apere”.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă o parohie a trecut la Mitropolia Basarabiei

Încă o parohie a trecut la Mitropolia Basarabiei Biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu, municipiul Chișinău, a trecut la Mitropolia Basarabiei, scrie Radio...

Ucraina şi Belgia au semnat un acord de securitate bilateral, ce include livrarea către Kiev a 30 de avioane F-16

Ucraina şi Belgia au semnat un acord de securitate bilateral, include livrarea către Kiev a 30 de avioane F-16 Ucraina şi Belgia au semnat marţi...

PDCM a semnat Pactul pentru Europa la inițiativa colegilor din Platforma DA

PDCM a semnat Pactul pentru Europa la inițiativa colegilor din Platforma DA Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) a semnat Pactul pentru Europa, anunță liderul...

CNAM a reuşit să dea o faţă nouă spitalului din Anenii Noi

CNAM a reuşit să dea o faţă nouă spitalului din Anenii Noi Secția pediatrie a Spitalului raional Anenii Noi a fost reparată capital în cadrul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.