Jonathan Van-Tam DEMISIONEAZĂ din funcția de ofițer medical șef adjunct pentru Anglia

Publicat:

Sajid Javid spune că abordarea unică a comunicării științei a făcut din profesor o comoară națională

Jonathan Van-Tam, directorul medical adjunct al Angliei, al cărui talent pentru analogii a ajutat să transmită întorsăturile crizei Covid, renunță la funcţia din guvern, transmite The Guardian.


Van-Tam, un profesor care a fost numit cavaler pe cea mai recentă listă de onoare de Anul Nou, urmează să-și părăsească postul la sfârșitul lunii martie pentru un nou rol la Universitatea din Nottingham.

Secretarul sănătății, Sajid Javid, a spus că a fost o onoare să lucrez cu JVT, așa cum este cunoscut, și l-a lăudat pe acesta pentru abordarea sa unică de a explica informațiile esențiale publicului.

„Abordarea unică a JVT în comunicarea științei în ultimii doi ani a jucat fără îndoială un rol vital în protejarea și asigurarea națiunii și a făcut din el o comoară națională”, a spus Javid.

Van-Tam a devenit director medical adjunct pentru Anglia în 2017. El a lucrat alături de profesorul Chris Whitty, ofițerul medical șef pentru Anglia, și de Sir Patrick Vallance, consilierul șef științific al guvernului Regatului Unit, pe tot parcursul pandemiei.

Prezența sa la briefing-urile și interviurile cu presa din Downing Street și dorința pentru metafore pentru a descrie situația în care s-a aflat Regatul Unit, l-au făcut un nume cunoscut.

Deținător de abonament la Boston United, echipa Lincolnshire care joacă în al șaselea eşalon a ligii engleze de fotbal, a apelat adesea la fotbal pentru a găsi cuvintele pe care le dorea.

La sfârșitul anului 2020, el a spus pentru BBC că, în primele etape ale pandemiei, „echipa oaspete ne-a dat o lovitură absolută” și că a trebuit să ne reținem nervii și să fim conduşi cu un gol diferenţă.

Când studiile clinice au arătat că vaccinurile sunt extrem de eficiente împotriva Covid, el a spus într-un briefing de presă de la Downing Street că a fost ca și cum ai merge la penalty-uri la sfârșitul finalei play-off-ului și l-ai vedea pe primul tău jucător lovind cu putere balonul în plasa porţii adverse. „Nu ai câștigat încă cupa, dar ceva îți spune că portarul poate fi învins.”

Imaginile lui nu s-au limitat însă la fotbal. În septembrie, el a spus că mai este ceva de parcurs în pandemie, asemănând situația cu un tren expres care a ajuns pe șinele rurale, cu mai multe opriri, întorsături. Era și ca și cum ai urca pe Scafell Pike, se aventură el, observând numeroasele vârfuri false. „Îți dai seama că atunci când ceața se limpezește, este puțin mai mult și mai este puțin.”

Van-Tam a fost detașat la Departamentul de Sănătate și Asistență Socială de la Universitatea din Nottingham. El se va întoarce ca pro-vice-rector pentru Facultatea de Medicină și Științe ale Sănătății.

El a descris perioada pe care a avut-o ca director medical adjunct (CMO) drept „cea mai provocatoare din cariera sa profesională, în special răspunsul la Covid”. Înainte de pandemie, Van-Tam a jucat un rol important în răspunsul Angliei la cazurile interne de Mers și variola maimuțelor și la atacurile cu novichok din Salisbury.

„Cu toții ne-am dori să nu se fi întâmplat niciodată Covid. Cu toate acestea, a fost cel mai mare privilegiu al carierei mele profesionale să fi servit oamenii din Marea Britanie în acest timp”, a spus Van-Tam.

„Vreau să-i aduc un omagiu profesorului Chris Whitty, echipei CMO, colegilor mei de știință, profesioniștilor din domeniul sănătății publice și clinicienilor al căror sprijin, înțelepciune și energie a fost inspirată. Există nenumărate alte persoane care lucrează în culise – toți au un angajament necruțător de a ajuta și sprijini publicul britanic. A fost o onoare să lucrez cu toți.”

Whitty a spus că Van-Tam a fost un adjunct și funcționar public remarcabil. „Sunt profund recunoscător pentru sprijinul, sfaturile, conducerea și angajamentul său constant. Comunicarea sa despre sfaturile de sănătate publică și știința a fost remarcabilă.”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.