Josep Borrell face o vizită în Iran

Publicat:

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, este aşteptat vineri seara la Teheran pentru discuţii cu oficiali iranieni cu privire la negocierile asupra dosarului nuclear iranian, blocate din martie, a anunţat Ministerul de Externe iranian, relatează AFP, potrivit agerpres.

Vizita şefului diplomaţiei europene nu fusese anunţată în prealabil.


Citeşte şi: Ungaria cere UE să renunţe la sancţiunile impuse Rusiei – Black News

Josep “Borrell va merge vineri seara la Teheran pentru a se întâlni cu ministrul de Externe Hossein Amir-Abdollahian şi cu alţi oficiali iranieni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Said Khatibzadeh, într-un comunicat.

“Vizita, care face parte din consultările în curs între Iran şi Uniunea Europeană, se va concentra pe relaţiile bilaterale, unele chestiuni regionale şi internaţionale, precum şi pe evoluţiile negocierilor privind ridicarea sancţiunilor” impuse Iranului, se arată în comunicat.

Enrique Mora, negociatorul UE responsabil cu coordonarea discuţiilor privind dosarul nuclear iranian, a postat joi seara pe Twitter o fotografie de la un dineu din Bruxelles la care au participat el, Josep Borrell şi emisarul special american pentru Iran, Robert Malley, însoţită de mesajul: “Conversaţie aprofundată despre JCPOA şi perspectivele regionale în Orientul Mijlociu. Malley a reafirmat angajamentul american de a reveni la acord”.

Citeşte şi: Incidente violente în faţa Parlamentului din Ecuador (VIDEO)! Şase oameni au murit! – Black News

JCPOA este numele dat acordului din 2015 privind limitarea programului nuclear iranian în schimbul reducerii sancţiunilor. Statele Unite s-au retras unilateral din acord în 2018 şi au reintrodus sancţiunile americane împotriva Iranului.

Discuţiile din capitala Austriei, care au început în aprilie 2021, vizează să readucă Statele Unite în cadrul acordului din 2015, inclusiv prin ridicarea sancţiunilor împotriva Iranului, şi să garanteze respectarea deplină de către Teheran a angajamentelor sale. Negocierile au stagnat din cauza divergenţelor dintre Teheran şi Washington.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.